Muhammen satış bedeli nedir nasıl bulunur?

İçindekiler:

  1. Muhammen satış bedeli nedir nasıl bulunur?
  2. Muhammen satış bedeli ne demek?
  3. Satış bedeli ne demek?
  4. Tapuda satış bedeli ne anlama gelir?

Muhammen satış bedeli nedir nasıl bulunur?

Muhammen bedel, ürün, mal ya da bir gayrimenkulün bilirkişi tarafından o zamanın şartları göz önünde bulundurularak tahmin edilmiş tahmini piyasa bedelidir. Bu bedel, yaklaşık değer ve tahmini fiyattır. Ürünün günün şartları altında alıcı bulmasının mümkün olduğu ortalama bir fiyattır.

Muhammen satış bedeli ne demek?

Muhammen bedel; en yalın haliyle “tahmin edilen” ya da “oranlanan” anlamlarına gelir. Bu terim; ihale yolu ile satışı planlanan bir taşınmaz ya da taşınır malın, piyasa koşullarına göre bilirkişi tarafından tayin edilmiş piyasa değerini ifade eder.

Satış bedeli ne demek?

Taşınmaz malın alıcı ve satıcısı arasında yapılan anlaşma sonucunda yapılan satış ücreti; tapu satış bedeli olarak tanımlanıyor. Bilindiği üzere tapu devri için ödenmesi gereken harçlar, tapu satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. Satış bedeli ne kadar yüksek oldukça, tapu için ödenecek harç bedeli de yükseliyor.

Tapuda satış bedeli ne anlama gelir?

Taşınmaz malın alıcı ve satıcısı arasında yapılan anlaşma sonucunda yapılan satış ücreti; tapu satış bedeli olarak tanımlanıyor. ... Tapuda satış bedelinin az gösterildiği durumunun Maliye tarafından tespit edilmesi halinde aradaki farka isabet eden harç cezalı olarak (%25 vergi ziyaı cezası) tahsil ediliyor.