Göğüs küçültme ameliyatı ne kadar zamanda iyileşir?

İçindekiler:

  1. Göğüs küçültme ameliyatı ne kadar zamanda iyileşir?
  2. Meme küçültme ameliyatından sonra nasıl yatılmalı?
  3. Meme küçültme ameliyatından sonra nelere dikkat edilir?
  4. Burun ameliyatından sonra nasıl yatılmalı an durur?
  5. Meme küçültme çok ağrılı mı?
  6. Meme küçültme ücretsiz yapılır mı?

Göğüs küçültme ameliyatı ne kadar zamanda iyileşir?

Göğüs küçültme ameliyatlarının ilk iki gününde kişiye göre farklılık gösteren değişen oranda hafif bir ağrı olabilir. Bu ağrılar doktorunuzun verdiği ilaçlar ile azaltılıp hafifleyebilir. Ağrılar üçüncü günden itibaren azalıp 5 ile 7 günden sonra iyileşirler.

Meme küçültme ameliyatından sonra nasıl yatılmalı?

Size verilen sütyeni altı hafta boyunca mutlaka takmalısınız. Ameliyat sonrasında en az 15 gün boyunca yüz üstüne ve göğüs üstü yatışlarınızı yapmamalısınız. Sırtüstü yatış pozisyonu en uygun pozisyon olacaktır. Meme küçültme ameliyatı Sonrası herhangi bir darbeden kaçınılmalıdır.

Meme küçültme ameliyatından sonra nelere dikkat edilir?

İyi bir iyileşme için ağır işler yapmamalısınız. 7 gün sonra araba kullanabilir. Ameliyat sırasında kullandığımız dikişler gizli, estetik dikiş olduğundan dikiş alınması gerekmemektedir. 10 gün boyunca kanamaya eğilimi arttıran aspirin ve benzeri ilaçlar, bitkisel ve vitamin tabletleri alınmamalıdır.

Burun ameliyatından sonra nasıl yatılmalı an durur?

Burun estetiği sonrasında yapılması gereken faaliyetler Hastalar 2 gün süreyle, başını yüksekte tutmak amacıyla en az 2 yastıkla yatmalıdır. Yan tarafa dönük şekilde yatılırsa burun ve göz kapağının altında kalan bölgede şişme oluşacaktır. Bu nedenle 1 hafta baş yukarıda olacak şekilde sırt üstü yatmak en doğrusudur.

Meme küçültme çok ağrılı mı?

Göğüs küçültme operasyonu ağrılı bir ameliyat değildir. Bir meme büyütme ameliyatı gibi vücuda yabancı bir cisim konmadığından, ağırlık da hafiflediğinden, hastalar genelde hemen meme küçültme estetiği sonrası boyun ve sırt ağrılarında azalma hissederler.

Meme küçültme ücretsiz yapılır mı?

Kadınlarda, genetik kaynaklı ya da aşırı kilo nedeniyle görülebilen ve birçok ciddi sağlık problemine zemin hazırlayan iri göğüs, kamu hastanelerinde ücretsiz yapılan ameliyatlarla sağlık sorunu olmaktan çıkıyor. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Uzmanı Op.