Kapya biberi nasıl Kurutabilirim?

İçindekiler:

  1. Kapya biberi nasıl Kurutabilirim?
  2. Fırında kapya biber nasıl kurutulur?
  3. Kırmızı pul biber nasıl muhafaza edilir?
  4. Baharatlar ne kadar dayanır?

Kapya biberi nasıl Kurutabilirim?

İlk önce biberler yıkanır, ardından suları süzgeç yardımıyla süzülüp kurulanan biberler fırın ızgarasında orta bölüme dizilir. 65 ile 75 derece arasında fırın kapağını açmadan takibi sürdürülen biberler, büzüşmeye ve rengi matlaşmaya başladıktan sonra fırından çıkarılır.

Fırında kapya biber nasıl kurutulur?

Aslında en sağlıklı kurutma yöntemi biberlerin hızla su kaybetmesi, yani fırınlanmasıdır. Bunun için 60-70 derecede ısıtılmış turbo fırının orta rafında tel ızgara üzerine veya yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine yerleştirilen biberler kuruyana kadar yaklaşık 5-6 saat fırınlanır.

Kırmızı pul biber nasıl muhafaza edilir?

Evinizdeki serin ve kuru yer baharat saklamak için en uygun yerdir. Pul biber, toz biber, köri gibi sıcaklıktan çok etkilenen baharatlar buzdolabında saklanmalıdır. Baharatı aldığınız tarihi kavanozun üzerine not ederseniz kullanma süresini daha rahat takip edebilirsiniz.

Baharatlar ne kadar dayanır?

Baharatların ideal kullanım süresi 1 yıldır. Bununla birlikte düzgün saklama koşullarında 2 yıla kadar kullanılabilirler. Baharatlarınızın dayanma sürelerini hesaplamak için ilk aldığınızda üzerine aldığınız tarihi not edebilirsiniz.