Big Bang teorisini ortaya atan bilim insanı kimdir?

İçindekiler:

  1. Big Bang teorisini ortaya atan bilim insanı kimdir?
  2. Büyük patlama ile neler başladı?
  3. Büyük patlamada ne oldu?
  4. Galaksimi daha büyük evren mi?

Big Bang teorisini ortaya atan bilim insanı kimdir?

Big Bang" teorisi ilk olarak 1922 yılında Alexander Friedmann tarafından ortaya atıldı. O güne kadar evrenin durağan olduğunu savunan bilim dünyasının bu yeni teoriyi kabullenmesi hiçte kolay değildi.

Büyük patlama ile neler başladı?

Karanlık madde kümeleri galaksileri oluşturmaya başlar, yıldızlar ve gaz bir araya gelmeye başlar. Galaksi kümeleri oluşmaya başlar. Günümüzden 4.6 milyar yıl önce, Büyük Patlama'dan 9.22 milyar yıl sonra Güneş Sistemi ve Güneş oluşmaya başlar. Evren'in ömrünün 9.28 milyarıncı yılı içinde Dünya oluşur.

Büyük patlamada ne oldu?

Big Bang modeline göre günümüzdeki evren 13,5 milyar yıldan biraz daha fazla zaman önce son derece yoğun ve sıcak bir halden ortaya çıkmış olup, günümüzde genişlemeye devam etmektedir. Galaksiler içeren uzayın kendisi genişlemektedir.

Galaksimi daha büyük evren mi?

En yakın galaksi Andromeda: 2,2 milyon ışık yılı uzakta. Evren'de bilinen en büyük yapının uzunluğu: 600 milyon ışık yılı. Gözlemlenebilir Evren'in çapı: 93 milyar ışık yılı (yani teorik olarak görebileceğimiz en uzak galaksi yaklaşık 47 milyar ışık yılı uzakta).