Mahsup ne demek?

İçindekiler:

  1. Mahsup ne demek?
  2. Mahsuplaşma ne anlama gelir?
  3. SGK k ne demek?
  4. SGK Hizmet listesinde Egn ne demek?
  5. Muhasebede mahsup edilen ne demek?
  6. Mahsup yasağı nedir?

Mahsup ne demek?

TDK sözlüklerinde mahsup etmek kelimesi hesaba geçirmek, borcunu alacağından düşmek anlamlarına gelmektedir.

Mahsuplaşma ne anlama gelir?

Mahsuplaşma Yönetmelikte “belirli bir zaman dilimi içinde gerçekleşen, üretim ve tüketimin birbirinden düşülmesi sonucu kWh cinsinden net üretim veya net tüketim değerinin bulunması işlemi olarak tanımlanmıştır” .

SGK k ne demek?

CEVAP: SGK, sahte sigortalı bildirimini engellemek için bazı kriterler çerçevesinde iş yerlerini sahte, şüpheli ve kontrollü olarak tanımlamaktadır. bu tanımlar S (sahte iş yeri), Ş (şüpheli iş yeri) ve K (kontrollü iş yeri) harfleri ile kodlanmaktadır.

SGK Hizmet listesinde Egn ne demek?

SGK eksik gün bildirimi işçinin 30 günden az çalışması durumunda işveren tarafından SGK'ya yapılan sebep bildirimidir. ... Eksik gün bildirimi, işverenin çalışanları 30 günden az çalışmaları durumunda, kişi bazında kaç gün eksik geldiklerinin, neden gelmediklerinin, günlük prime esas kazançlarının bildirildiği evraktır.

Muhasebede mahsup edilen ne demek?

Mahsup Fişi: Kasa hesabını ilgilendirmeyen başka bir ifade ile tamamı nakit olmayan işlemler için düzenlenen fiştir. Mahsup fişi, kasaya ne para giriyorsa, ne de para çıkıyorsa kullanılır. Mahsup fişinde borçlu ve alacaklı hesaplar için iki bölüm bulunmaktadır.

Mahsup yasağı nedir?

tabloların, ticari işletmenin tüm varlıklarını, borçlarını, peşin ödenen giderler ile peşin tahsil edilen gelirleri, teknik terimle dönem ayırıcı hesapları, bütün gelir ve giderleri doğru şekilde değerlendirilmiş olarak göstermesi zorunludur.