Spastik nasil olur?

İçindekiler:

  1. Spastik nasil olur?
  2. Spastik çocuk neden olur?
  3. Spastik nasıl anlaşılır?
  4. Kasların şiddetli derecede kasılı kalması haline ne ad verilir?

Spastik nasil olur?

Spastik Çocuk, beyninde doğum öncesi, doğum veya doğum sonrası yaşamın ilk yıllarında kalıcı hasar meydana gelmiş, buna bağlı olarak başta hareket güçlüğü ve kaslarda spastisite dediğimiz sertlik görülen çocuklardır. Uluslararası dilde bu tablo "Cerebral Palsy" olarak isimlendirilir.

Spastik çocuk neden olur?

Bu sorunlar doğum sırasında oksijen eksikliği, enfeksiyonlar ve beyin travmasıdır. Hamilelik sırasında geçirilen kızamıkçık, toksoplazma, zika virüsü veya sitomegalovirüs enfeksiyonları bazen serebral palsiye neden olur. Gen anormallikleri de beyinde yapısal bozukluklara neden olarak serebral palsiye yol açabilir.

Spastik nasıl anlaşılır?

Yuvarlanma, tek başına oturma veya sürünme gibi motor beceri gelişiminde gecikmeler. Kas tonusunda aşırı sertlik ya da gevşeklik gibi değişiklikler. Konuşma gelişiminde gecikmeler ve konuşma zorluğu. Kaslarda spastisite adı verilen sertlik ve abartılı refleksler.

Kasların şiddetli derecede kasılı kalması haline ne ad verilir?

Kasların sürekli olarak kasılması olarak adlandırılan spastisite terimi, istemsiz kasılma anlamına gelmektedir. Halk arasında; kasılmalı felç ya da spastik felç olarak da bilinmektedir. Spastisite, kasların şiddetli derecede kasılı halde kalmasına denilmektedir.