Elin üstünde çıkan kabarcıklar nedir?

İçindekiler:

  1. Elin üstünde çıkan kabarcıklar nedir?
  2. Disidroz nedir?
  3. Elin üzeri neden kaşınır?
  4. Dishidrotik dermatit bulaşıcı mı?
  5. El üstü neden kaşınır?
  6. El üstünde kaşıntıya ne iyi gelir?

Elin üstünde çıkan kabarcıklar nedir?

Ekzemanın avuç, el sırtı ve/veya el parmaklarında ortaya çıkması ile oluşur. El ekzeması (el dermatiti olarak da bilinir) toplumda oldukça sık görülen bir deri hastalığıdır ve ellerde kuruluk, kızarıklık, kepeklenme, su dolu kabarcıklar ve sulantı ile karşımıza çıkmaktadır.

Disidroz nedir?

Disidroz, ayrıca Disidrotik Egzama ve Pompholyx olarak da bilinir. Ellerde ve ayaklarda ufak su toplamaları ile görünür. Akut, kronik veya tekrarlayan şekilde ellerde veya ayaklarda kabarcıklarla ile başlar. Bu aşamadan itibaren kaşıntı da başlar.

Elin üzeri neden kaşınır?

ALERJİK REAKSİYONLAR Kaşıntılı eller bazen alerjik reaksiyona neden olan tahriş edici ya da kimyasallara sürekli maruz kamanın sonucudurlar. Genellikle yüzük, diğer takılar ve metallerden, sabun, dezenfektanlar, yüksek klorlu su, antiseptik veya antibakteriyel maddeler alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Dishidrotik dermatit bulaşıcı mı?

Dishidrotik egzaması olan tüm insanların yaklaşık yarısında kontakt ve atopik dermatit gibi başka egzama türleri de vardır. Bu durum bulaşıcı değildir.

El üstü neden kaşınır?

Kaşıntılı eller bazen alerjik reaksiyona neden olan tahriş edici ya da kimyasallara sürekli maruz kamanın sonucudurlar. Genellikle yüzük, diğer takılar ve metallerden, sabun, dezenfektanlar, yüksek klorlu su, antiseptik veya antibakteriyel maddeler alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

El üstünde kaşıntıya ne iyi gelir?

Soğuk Su: Soğuk su kaşıntıya en iyi gelen doğal yollardan biridir. Dilerseniz direkt olarak soğuk su ya da buz kürü ile birlikte kaşıntı olan bölgenize sürebilirsiniz. Kaşıntı soğuk su uygulaması ile birlikte kısa süre içerisinde ortadan kalkacaktır. Soda: Kaşıntıya iyi gelen bir diğer yöntem ise sodadır.