Genç girişimci devlet desteği nedir?

İçindekiler:

  1. Genç girişimci devlet desteği nedir?
  2. Genç girişimci nelerden faydalanabilir?
  3. Genç girişimci desteği kimler alabilir?
  4. Genç girişimci Desteği Nasıl Başvurulur?

Genç girişimci devlet desteği nedir?

Genç Girişimci Desteği Avantajları Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kuracak olan 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca 75 bin TL'ye kadar gelir vergisi muafiyeti sağlar. 2021 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.055 TL'dir.

Genç girişimci nelerden faydalanabilir?

Genç girişimci desteği şartları sağlanması durumunda vergi muafiyeti ve bağkur desteği almak mümkündür. İşe başlamanın kanuni süresi içerisinde bildirilmiş olması. Kendi işinde bilfiil çalışılması veya işin kendisi tarafından sevk ve idare edilmesi. ... Mevcut bir işletmeye veya mesleki faaliyete sonradan ortak olunmaması.

Genç girişimci desteği kimler alabilir?

Genç Girişimci Desteği'nden Kimler Yararlanabilir? 18 yaşını tamamlamış ve 29 yaşını tamamlamamış olan genç girişimciler. Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 20. maddesi kapsamında genç girişimcilerde kazanç istisnası kapsamında olanlar. Bağ-Kur kapsamında 01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı olanlar.

Genç girişimci Desteği Nasıl Başvurulur?

Teşvikten yararlanmak için öncelikle bağlı olduğunuz vergi dairenize dilekçe ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Vergi dairesinden alınan yazı ile birlikte SGK´ya dilekçe ile ve dilekçe ekine vergi dairesinden aldığınız genç girişimci onay yazısı ve vergi levhasını da ekleyerek başvuruda bulunmanız gerekmektedir.