Şükufe ne demek Osmanlıca?

İçindekiler:

  1. Şükufe ne demek Osmanlıca?
  2. Şukufe ismi kuranda geçiyor mu?
  3. Tezhipte Şukufe ne demek?
  4. Atayolu pesend uslubunu kim buldu?
  5. Ali Uskudari uslubu nedir?
  6. Nihal işve ne demek?
  7. Cuybar ne demek Osmanlıca?
  8. Osmanlıca Nihal ne demek?
  9. Nihan ne demek Osmanlıca?

Şükufe ne demek Osmanlıca?

şükufe / şükûfe / شكوفه Tomurcuk.

Şukufe ismi kuranda geçiyor mu?

Şükufe ismi Kur'an-ı Kerim'de bulunmamaktadır.

Tezhipte Şukufe ne demek?

Sözlükte "çiçek" anlamına gelen şükûfe kelimesi tezhip sanatında, XVIII. yüzyılın birinci yarısında Avrupa resim sanatı etkisiyle ortaya çıkan çiçek minyatürleri için kullanılır. ... Bu albümde usta bir fırçanın eseri olan ilk altı çiçek tasarımında klasik Türk buketinin bütün özellikleri göze çarpar.

Atayolu pesend uslubunu kim buldu?

Atâ Yolu (Pesend Üslûbu). Hezargradî Ahmed Atâ tarafından başlatılan çiçekli bezeme tarzıdır. XVIII ve XIX. yüzyıllarda yaşayan Atâ Efendi rokoko üslûbuna Osmanlı-Türk karakteri kazandırmıştır. Esası fırça tarama üslûbuyla tabii çiçek desenlerine dayanan bir tezhip tarzının sahibidir.

Ali Uskudari uslubu nedir?

Sanatkâr daha çok lake bezemelerinde ve halkâr desenlerinde, 1 6. yüzyılda ortaya çıkan ve kullanılan saz üslûbunu, büyük bir ustalıkla yorumlamıştır. Altın ve renklerin kullanılmasında gösterdiği üstün fırça tekniği ile kendine özgü motif ve kompozisyonları, onun bu konuda yaratmış olduğu üslûbu belirtmektedir.

Nihal işve ne demek?

nihâl-i işve ::: naz fidanı. nihâl-i serv-i ser-efrâz ::: başı yüksek servi fidanı.

Cuybar ne demek Osmanlıca?

(ﺟﻮﻳﺒﺎﺭ) i. (Fars. cūy “akarsu, dere”den çoğul ifâde eden -bār ile cūy-bār) Nehir, ırmak, akarsu: Kanlı bir cûybâr var dilde (Leskofçalı Gālib). Cûybâr-ı gülşenin daldım hazîn âhengine (Muallim Nâci).

Osmanlıca Nihal ne demek?

nihal / nihâl / نهال Fidan, taze.

Nihan ne demek Osmanlıca?

Nihan kelimesi Türk Dil Kurumuna göre yapılan açıklamada gizli, saklı, gizemli gibi anlamlara gelmektedir. ... Ama kökeni Osmanlıca olan bir kelimedir. Sır, giz gibi anlamlara karşılık gelmektedir.