İskur stajı nedir?

İçindekiler:

  1. İskur stajı nedir?
  2. Üniversitede staj yapılmazsa ne olur?
  3. İskur üzerinden staj başvurusu nasıl yapılır?
  4. Staj seferberliği kimler başvurabilir 2021?
  5. Staj seferberliği mezunlar başvurabilir mi?
  6. Staj seferberliği 2021 başvuru ne zaman?
  7. Staj defteri teslim edilmezse ne olur?
  8. Üniversite 1 sınıfta staj olur mu?
  9. Isteğe bağlı staj nedir?

İskur stajı nedir?

Programın amacı Programın temel amacı mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerini artırmaktır. Bu program aracılığıyla zorunlu-gönüllü stajlarınızı da gerçekleştirebilirsiniz.

Üniversitede staj yapılmazsa ne olur?

Eğer 1. yapmayışınız değilse bir sonraki yıla bırakabilirsiniz. Ancak şunu unutmayın tüm derslerinizi vermiş ve not ortalamanızla mezun durumda bile olsanız stajınızı yapmadıysanız mezun olamazsınız, okulunuz uzamış olur.

İskur üzerinden staj başvurusu nasıl yapılır?

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine ve belirli ilçelerde bulunan Hizmet Merkezlerine, belediyeler bünyesindeki hizmet noktalarına başvuru yaparak veya www.iskur.gov.tr adresinden kayıt yaptırılabilir.

Staj seferberliği kimler başvurabilir 2021?

Kimler Başvurabilir? T.C. vatandaşı, mavi kart sahibi ve Türkiye'de eğitim gören yabancı uyruklu, ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan, lisans 3. veya 4.sınıfa ya da ön lisans son sınıfa geçmiş olan öğrencileri Staj Seferbirliği Projesinden faydalanabilecektir.

Staj seferberliği mezunlar başvurabilir mi?

Evet, 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilk dönem içinde veya yıl ortasında mezun olacak adaylar da başvuru yapabilecektir. Bununla birlikte, staj sırasında öğrenciliğin devam etmesi gerekmektedir.

Staj seferberliği 2021 başvuru ne zaman?

Eski adıyla “Staj Seferberliği” yeni adıyla “Staj Seferbirliği” projesinde başvurular 22 Şubat-22 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak olup https://kariyerkapisi. cbiko.gov.tr adresi üzerinden başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Staj defteri teslim edilmezse ne olur?

Staj Tamamlandıktan sonra en geç iki hafta içinde staj defterinin Yüksekokulumuz evrak kayıt bürosuna teslim edilmesi gerekmektedir. Daha geç teslim edilen staj defterleri işleme alınmayacak ve staj geçersiz sayılacaktır.

Üniversite 1 sınıfta staj olur mu?

Sonuç olarak, kaçıncı sınıfta olursanız olun staj/yarı zamanlı çalışma yapabilirsiniz, yapmalısınız.

Isteğe bağlı staj nedir?

İsteğe bağlı staj, mezuniyetiniz için zorunlu olmayan, kendi isteğinizle, bir kurumun bir veya birden çok bölümünde çalışarak geçirdiğiniz dönemi tanımlar. Ancak, isteğe bağlı bile olsa, staj yapma süreci başladığında o artık zorunlu staj statüsü kazanmış olur.