Istifa eden çalışan kaç gün önceden bildirimde bulunmalıdır?

İçindekiler:

  1. Istifa eden çalışan kaç gün önceden bildirimde bulunmalıdır?
  2. Istifa etmek kaç gün önce?
  3. Işe başladıktan kaç gün sonra istifa edilir?
  4. Pandemide istifa etmek işsizlik maaşı alabilir mi?
  5. Yasak sürecinde istifa eden tazminat alabilir mi?
  6. İstifa edenler kısa çalışma ödeneği alabilir mi?

Istifa eden çalışan kaç gün önceden bildirimde bulunmalıdır?

Buna göre, haklı bir sebebi bulunmaksızın işten ayrılmak isteyen işçi, işyerinde 6 aydan az süre çalışmış ise iki hafta önce, 6 aydan 1.5 yıla kadar çalışmışsa 4 hafta önce, 1.5 yıldan ile 3 yıla kadar süren çalışmada 6 hafta önce, 3 yıl ve üzeri çalışmada 8 hafta önce işten ayrılacağını işverene bildirmek zorundadır.

Istifa etmek kaç gün önce?

İş değiştirmek gibi sebeplerle iş akdini fesheden işçinin, çalışma süresine göre 2 hafta ile 8 hafta arasında değişen ihbar süresini dikkate alması gerekir. Örneğin, üç yıldan uzun süredir çalıştığı işyerinden ayrılacak olan işçinin sekiz hafta önceden bildirimde bulunması gerekir.

Işe başladıktan kaç gün sonra istifa edilir?

İşe başladığın süreci takip eden ilk 2 ay hem işveren hem de çalışan açısından “deneme süresi”dir. Yani işe başladığın ilk iki ay içerisinde ihbar süresini beklemeden istifa mektubunu vererek işyerinden ayrılabilirsin.

Pandemide istifa etmek işsizlik maaşı alabilir mi?

İstifa eden, emeklilik nedeniyle işten ayrılan, yaş dışı diğer şartları tamamlayarak istifa eden işçi prim şartlarını sağlasa da işsizlik maaşı alamaz.

Yasak sürecinde istifa eden tazminat alabilir mi?

İşten çıkarma yasağı döneminde işverenden “Kendin istifa edersen kıdem tazminatını öderim” şeklinde bildirim alan işçiler kıdem tazminatlarını ve kullanmadıkları izin paralarını alsalar bile iş bulamazlarsa işsizlik ödeneği alamazlar.

İstifa edenler kısa çalışma ödeneği alabilir mi?

Kısa çalışmaya gidilen işyerlerinde kısa çalışma ödeneği almaya hak kazanan kişilerden son 3 yılda en az 600 günü olup son 120 gündür iş sözleşmesi bulunanlar, kısa çalışma sonlandıktan sonra istifa ederek işten ayrılırlarsa işsizlik maaşı alabilirler.