Burunda ödem neden olur?

İçindekiler:

  1. Burunda ödem neden olur?
  2. Burunda ödem ne zaman geçer?
  3. Burunda ödem olur mu?
  4. Burun şişmesine ne iyi gelir?
  5. Burun ucu şişmesi neden olur?
  6. Burun ucu şişliği nasıl geçer?

Burunda ödem neden olur?

Rinit olarak da adlandırılan burun enfeksiyonlarında, burna mikropların girip yerleşmesi ile burnun iç tarafındaki dokularda şişlikler olur, akıntı görülür. Bu durum burun tıkanıklığına yol açar. Alerji de burun içindeki konkaların uzun süreli şişmelerine neden olan bir faktördür.

Burunda ödem ne zaman geçer?

Kalın cilt yapısına sahip olan burunlarda meydana gelen ödem, daha geç iyileşirken, ince cilt yapısına sahip olan burunlarda ise daha erken iyileşme gösterir. Ameliyat sonrasında yaklaşık 6-7 ay içinde ödem % 80-90 oranında azalma gösterir. Bunun dışında kalan ödem ise bir yıla yayılan bir süreçte iyileşme gösterir.

Burunda ödem olur mu?

Burnun her bölgesinde ödemin oluşması ve geçmesi farklıdır. İlk zamanlarda oluşan ödem genellikle yukarıdan aşağıya doğru kaybolmaktadır. Kalın derili burunlarda ödem geç geçerken ince derili burunlarda daha erken geçebilmektedir. Yaklaşık olarak 6-7 ay boyunca ödem €-90 oranında azalır.

Burun şişmesine ne iyi gelir?

Burun eti şişmesi tuzlu su sayesinde tedavi edilebilir. Tıpkı elma sirkesi gibi tuzlu su da burun içindeki bakterileri yok eder. Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla her gün burnunuzu düzenli olarak temizleyin.

Burun ucu şişmesi neden olur?

Alerji de burun şişmesini tetikleyen faktörlerdendir. Toz, polen, sigara dumanı ve çeşitli bakteriler alerjiye yol açarak burun mukozasının genişlemesine neden olur. Burna alınan darbeler de şişkinliğe neden olur. Gebelik esnasındaki hormonal değişiklikler de burunşişmesini tetikler.

Burun ucu şişliği nasıl geçer?

Doktorun verdiği ilaçlar ve düzenli pansuman sayesinde şişlik kısa sürede iner. Hastanın burun ucunda gerçekleşen şişkinlik en aza indirilmesi için tampon tedavisi uygulanmaktadır. Burun sırtına uygulanan bant ve uç kısma uygulanan tampon tedavisi ile hastanın burnunun hızlı bir şekilde iyileşmesi beklenir.