Hyperlapse tekniği nedir?

İçindekiler:

  1. Hyperlapse tekniği nedir?
  2. Zaman atlamalı video nedir?
  3. Hizlandirilmis video nasil cekilir?
  4. Instagramda video nasıl hızlandırılır?
  5. 8K Hyperlapse nedir?

Hyperlapse tekniği nedir?

Walk Lapse veya Moving Lapse olarak da adlandırılan Hyperlapse, hareketli çekimler oluşturmak amacıyla uygulanan bir tekniktir. Hızlandırılmış video olarak tanımlanan Hyperlapse tekniğinin en basit tanımı; kamerayı her çekim arasında kısa bir mesafe oynatarak hiper geçiş elde edilmesidir.

Zaman atlamalı video nedir?

Zaman atlamalı çekim tekniği olan TimeLapse, aralıklı çekimlerden oluşan bir çalışmadır. Aynı video çekimlerinde olduğu gibi saniyede 25 film karesi olmasa da, hareket halindeki öğelerin, belirli aralıklarla fotoğraflarının çekilip birleştirilerek hareketli görüntü şekline getirilmesi işlemidir.

Hizlandirilmis video nasil cekilir?

Kısa Video Çekmek için Hızlandırılmış Çekim'i Kullanma
  1. Kamera > Diğer bölümüne gidin ve Hızlandırılmış çekim modunu seçin.
  2. Cihazınızı istediğiniz konuma yerleştirin. ...
  3. Kayda başlamak için simgesine, ardından kaydı sonlandırmak için simgesine dokunun.

Instagramda video nasıl hızlandırılır?

Hızlandırmak istediğiniz klibi seçmek için, tek dokunuş işaretine ve ardındanöğesine dokunun. "Düzenlemeye başlayın.". Yerleşik video oynatıcının altındaki araç çubuğunda, anahtar modunu bulun ve etkinleştirin "Hızlar".. Değeri artırmak için kaydırıcıyı sağa hareket ettirin ve tuşunu kullanın.

8K Hyperlapse nedir?

8K hyperlapse, birbirine dikilmiş dört adet 12MP fotoğraf olan 48MP fotoğraflar kullanır. Dört dikişli görüntüden ikisi çeşitli video editörlerinde görünmüyor. Adobe Premiere Pro, dosyaları düzgün bir şekilde açabilecek tek program gibi görünüyor.