Sri Lanka nın yüzölçümü ve nüfusu ne kadar?

İçindekiler:

  1. Sri Lanka nın yüzölçümü ve nüfusu ne kadar?
  2. Eski adı Sri Lanka olan devletin bugünkü adı nedir?
  3. Sri Lanka uçakla kaç saat sürüyor?
  4. Sri Lanka kime ait?
  5. Sri Lanka hangi devlete ait?

Sri Lanka nın yüzölçümü ve nüfusu ne kadar?

Resmi Adı Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Devlet Başkanı Maithripala Sirisena Başbakan Ranil Wickremesinghe Başkenti Kolombo Resmî dil Seylanca, Tamilce Yönetim biçimi Cumhuriyet Yüzölçümü 65.610 km² Nüfus 21.866.445 Gayri Safi Yurt İçi Hasıla - GSYİH 65.833 Milyon ABD Doları (2014, IMF) Kişi Başına Düşen ...

Eski adı Sri Lanka olan devletin bugünkü adı nedir?

Sri Lanka veya resmî adıyla Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti (Seylanca: ශ්‍රී ලංකා, Tamilce: இலங்கை) Güney Asya'da, Hindistan'ın 31 kilometre güneyinde ve Hint Okyanusu'nda bulunan bir ada ülkesidir. 1972 yılından önce Seylan olarak bilinirdi.

Sri Lanka uçakla kaç saat sürüyor?

Istanbul Ataturk Airport ile Srilanka Arası Uçakla 8 saat 59 dakika sürmektedir. Istanbul Ataturk Airport, Istanbul, Türkiye - Srilanka arasındaki uçuş mesafesi 6300 km dir. 6300 kilometrelik yol direkt uçuş ile ortalama olarak 700 km/h hızla giden bir yolcu uçağı ile yaklaşık 8 saat 59 dakika zaman almaktadır.

Sri Lanka kime ait?

Sri Lanka, Güney Asya'daki ada ülkesidir. Hindistan'ın 31 kilometre güneyinde ve Hint Okyanusu'nda bulunan bir ada ülkesi olan Sri Lanka, 1972 yılından önce Seylan olarak bilinmekteydi. Sri Lanka 1972 yılından önce Seylan olarak bilinirdi.

Sri Lanka hangi devlete ait?

yüksek · 72. Sri Lanka veya resmî adıyla Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti (Seylanca: ශ්‍රී ලංකා, Tamilce: இலங்கை) Güney Asya'da, Hindistan'ın 31 kilometre güneyinde ve Hint Okyanusu'nda bulunan bir ada ülkesidir. 1972 yılından önce Seylan olarak bilinirdi.