Trafik sigortası hangi durumlarda ödeme yapmaz?

İçindekiler:

  1. Trafik sigortası hangi durumlarda ödeme yapmaz?
  2. Ölümlü kazalarda sigorta ne kadar öder?
  3. Cekici parasini sigorta öder mi?
  4. Ölümlü kazalarda kan parasını kim öder?
  5. Kan parası hangi durumlarda alınır?

Trafik sigortası hangi durumlarda ödeme yapmaz?

Çalınan ya da gasp edilen araçların neden olduğu trafik kazalarında, araç sahibi ve sigorta şirketinin sorumlu olmamasından dolayı trafik sigortası tarafından ödeme yapılmaz. Alım satım, bakım-onarım ve benzeri işlemler için serviste bulunan araçların neden olduğu zararlar, trafik sigortası kapsamında değildir.

Ölümlü kazalarda sigorta ne kadar öder?

Zorunlu trafik sigortası kapsamında trafik kazasında ölüm durumunda tazminat hakkı var. Buradaki en üst limit 225 bin lira. Sigortadan alınacak tazminat kazada hayatını kaybeden kişinin geliri, eğitimi, bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısı gibi kriterlere göre belirleniyor.

Cekici parasini sigorta öder mi?

Trafik sigortasına ek olarak tanımlanan faydalardan birisi de yolda kalan araçlara yönelik olarak sunulan çekici teminatı hizmetidir. ... Böyle durumlarda önceden yaptırmış olduğunuz trafik sigortasının kapsamında ek olarak bulunan çekici hizmeti devreye girer.

Ölümlü kazalarda kan parasını kim öder?

Tazminat davası ölen kişinin ailesi tarafından açılabilir. Maddi ve manevi tazminat parasını kazaya sebebiyet veren taraf öder.

Kan parası hangi durumlarda alınır?

Trafik kazası ya da iş kazası sonrası vefat eden kişilerin yakınlar, yaşadıkları üzüntü veya yoksun kaldıkları destek nedeniyle tazminat alabilmektedirler. Halk dilinde kan parası olarak adlandırılan bu durumun hukuki karşılığı tazminat olmaktadır.