Sağlık özrü neleri kapsar?

İçindekiler:

  1. Sağlık özrü neleri kapsar?
  2. Sağlık özrü raporu özel hastaneden alınabilir mi?
  3. Eş özrü nedir?
  4. Sağlık heyet raporu nasıl alınır?
  5. Özür grubu atamalarında 41 tercih ne demek?
  6. Eş durumu tayini ne zaman istenebilir?
  7. Sözleşmeli öğretmen sağlık özrü isteyebilir mi?
  8. Tayin için sağlık kurulu raporu nasıl alınır?

Sağlık özrü neleri kapsar?

Öğretmenin kendisi hasta ise ya da eşi hasta ise, yine aynı durum (hasta olması) çocukları için geçerli ise öğretmen bu durumdan kaynaklı sağlık özrü başvurusu yapabilir. Bu durum içerisinde sağlık özründen yararlanılması için anne, baba, vasi olunan kardeşin de hasta olması durumunda tayin başvurusu yapılabilir.

Sağlık özrü raporu özel hastaneden alınabilir mi?

Cevap : Hayır ! Özel hastanelerden de istenen belgeler alınabilir. Bunda bir engel yok.

Eş özrü nedir?

Durumu Özrü: Eşi herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalışanlar ile eşi şehit ya da emekli olanlar bu özür durumundan yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.

Sağlık heyet raporu nasıl alınır?

Heyet Raporu Nasıl Alınır? Heyet raporu alabilmek için mutlaka Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış tam teşekküllü bir hastaneden randevu alınması gerekmektedir. Bu rapor hem devlet hastanelerinden hem de özel hastanelerden alınabilir. Hastaneye gidildikten sonra muayene olmadan önce matbu dilekçe doldurulmalıdır.

Özür grubu atamalarında 41 tercih ne demek?

41. tercih kısaca; öncesinde yaptığınız 40 tercih neticesinde herhangi bir okula yerleştirmeniz yapılamazsa ve puanınızın yeterli olması durumunda MEB'in kura yoluyla tercih edilmeyen, boş kalan okullara sizi öğretmen olarak atamasıdır.

Eş durumu tayini ne zaman istenebilir?

Eş durumundan tayin hakkı sadece memur çiftler için geçerli değil. Şart kaldırıldı, artık eşi memur olmayan da 'eş durumundan tayin' isteyebilir. Ancak bu durumdaki kişiler için son iki yılda en az 360 gün prim şartı aranıyor. Aile birliğinin sürdürülebilmesi için memurlarda eş durumundan tayin hakkı söz konusudur.

Sözleşmeli öğretmen sağlık özrü isteyebilir mi?

Mevzuatta doğrudan, sözleşmeli öğretmen sağlık özrü yönetmeliği yoktur.

Tayin için sağlık kurulu raporu nasıl alınır?

Sağlık mazereti gereği yer değiştirme talebi için alınacak raporun eğitim araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınması gerekmektedir. Aksi takdirde rapor kabul görmeyecektir. Raporda rahatsızlık hakkında teşhis, tedavi, gidişat, yol haritası, bulgular, laboratuvar sonuçları vb bilgiler yer almalıdır.