Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan Evde Sağlık Hizmetleri Nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan Evde Sağlık Hizmetleri Nelerdir?
  2. Sağlık Bakanlığı Evde Bakım Hizmeti nedir?
  3. Evde sağlık hizmetini kim verir?
  4. Evde muayene nedir?

Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan Evde Sağlık Hizmetleri Nelerdir?

Evde sağlık hizmeti, sağlık hizmetine ihtiyacı olan bireylerin evinde; muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının sağlanması, hasta ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin verilmesidir.

Sağlık Bakanlığı Evde Bakım Hizmeti nedir?

Evde Bakım, gerek teşhis ve tedavi sonrası bakım sürecinde, gerek kronik bir hastalığın takibinde, gerekse herhangi bir sağlık problemi olmaksızın koruyucu sağlık ve tetkik hizmetlerinin verilmesi süreçlerinde, ihtiyaç sahiplerine kendi ortamlarında sağlık bakımı hizmetlerinin verilmesidir.

Evde sağlık hizmetini kim verir?

Evde Sağlık Hizmetleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Hastaneler bünyesinde kurulan ve kurulacak olan Evde Sağlık Hizmetleri Birimleri tarafından verilmesi gerekmektedir.

Evde muayene nedir?

Evde Sağlık Hizmeti, yatağa tam bağımlı olan hastaların aileleri ile yaşadıkları ev ortamında hastaya tanı koymaktan ziyade tanısı konulmuş, tedavisi ilgili kliniklerce düzenlenmiş olan tedavilerinin takibinin, uygulanmasının ve hasta yakınlarının ya da bakmakla görevli kişilerin bu konudaki eğitimini sağlayarak hizmet ...