Adaylık süresi içinde veya sonunda görevine son verilen aday memurlar en fazla kaç yıl boyunca memurluğa alınamazlar?

İçindekiler:

  1. Adaylık süresi içinde veya sonunda görevine son verilen aday memurlar en fazla kaç yıl boyunca memurluğa alınamazlar?
  2. Asaleti tasdik olmayan memur yıllık izin kullanabilir mi?
  3. Aday memur kaç gün işe gelmezse görevden alınır?
  4. Görevine son verilen aday memurlar en fazla kaç yıl?
  5. Görevine son verilen memurlar kaç yıl?
  6. Aday memurlukta azami süre ne kadardır?

Adaylık süresi içinde veya sonunda görevine son verilen aday memurlar en fazla kaç yıl boyunca memurluğa alınamazlar?

Memuriyete alınmama: Madde 25 – Temel Eğitim hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarısız olan ve bu sebeple görevlerine son verilen aday memurlar üç yıl süreyle Devlet memurluğuna alınmazlar. Sağlık sebebiyle kurumları ile ilişikleri kesilenler için bu şart aranmaz.

Asaleti tasdik olmayan memur yıllık izin kullanabilir mi?

Ayrıca, Bakanlığınız İzin Yönergesinin 7 inci maddesinin 8 inci fıkrasında; “Aday memurlara yıllık izin verilemez. Ancak aday memurlara, adaylık süresinin bir yıldan uzun sürmesi halinde aynı usulle yıllık izin kullandırılır.” hükmüne yer verilmektedir.

Aday memur kaç gün işe gelmezse görevden alınır?

Bu kapsamda, izinsiz veya Kurum tarafından kabul edilen herhangi bir mazereti olmaksızın görevini kesintisiz 10 gün terk eden Devlet memuru görevinden çekilmiş sayılacaktır. Dolayısıyla 10 gün süren kesintisiz terk durumu bir nevi zımni çekilme (istifa) talebi olarak değerlendirilmelidir.

Görevine son verilen aday memurlar en fazla kaç yıl?

Adaylığa Kabul Edilme : Madde 54 - Aday olarak atanmış Devlet Memurunun adaylık süresi bir yıldan az, iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz.

Görevine son verilen memurlar kaç yıl?

657 sayılı Kanun'un 57'nci maddesinde; adaylık devresi içinde veya sonunda, 56'ncı ve bu madde hükümlerine göre ilişikleri kesilenlerin (sağlık nedenleri hariç) 3 yıl süre ile devlet memurluğuna alınmayacakları hükme bağlanmış olup, aldığı disiplin cezası nedeniyle görevine son verilen aday devlet memurları, 2914 ...

Aday memurlukta azami süre ne kadardır?

Adaylığa Kabul Edilme : Madde 54 - Aday olarak atanmış Devlet Memurunun adaylık süresi bir yıldan az, iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz. atanabilmeleri için her birinde başarılı olmaları şarttır.