Fars ırkı nedir?

İçindekiler:

  1. Fars ırkı nedir?
  2. Tahran'da hangi mezhep?
  3. Iran soyu nereden gelir?
  4. Tahran hangi mezhep?
  5. Pers kime denir?
  6. Islamiyet'in doğduğu dönemde İran'daki Sasani Devleti'nin resmi dini nedir?

Fars ırkı nedir?

Farslar (Farsça:فارسی), Persler (Eski Farsça:𐎱𐎠𐎼𐎿) veya Osmanlıcadaki tabirle Âcemler (Osmanlıca: عجم Âcem), çoğunlukla İran'da yaşayan İranî bir halktır. Etimolojik olarak Pars (Pers) sözcüğünden gelmektedir. Pars kelimesi Arapçanın etkisiyle Fars haline gelmiştir; Arapça'da bulunmayan P harfi F ile ikame edilmiştir.

Tahran'da hangi mezhep?

İran'da din, CIA World Factbook'a göre, İranlıların yaklaşık %90-95'i kendilerini resmî devlet mezhebi olan Şiilik ile yaklaşık %5-10'u ise Sünnilik ile ilişkilendiriyor.

Iran soyu nereden gelir?

1. Köklü bir medeniyet olan İran'ın Perslere dayanan geçmişi. Büyük ve derin bir tarihî geçmişe sahip olan İran, M.Ö. 625 yılına kadar uzanan Pers ve Med İmparatorluklarının günümüzdeki varisleri olma özelliğini taşımaktadır.

Tahran hangi mezhep?

Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Irak, Pakistan, Afganistan ve Türkmenistan ile kara sınırına sahiptir. Başkenti Tahran'dır. Resmî dili Farsçadır. Anayasasının 12. maddesine göre ülkenin resmî dini İslam, resmî mezhebi İsnâaşeriyye Şiiliği'dir.

Pers kime denir?

Persler, Güney Asya'da yaşayan Zerdüşt halk. Genel bir inanışa göre, günümüz Perslerinin kökü 10. yüzyılda Müslüman orduların İran'ı fethettiği sırada kendilerini fetihlerden korumak için Hindistan'a göç etmiş İrani Zerdüşt bir gruba dayanmaktadır.

Islamiyet'in doğduğu dönemde İran'daki Sasani Devleti'nin resmi dini nedir?

Sasani döneminin egemen dini Zerdüştilikti. Bu din ilk başlarda bir çok insancıl amaçlar gütmesine rağmen devletin resmi dini olarak kabul edildikten sonra bir baskı unsuru haline dönüşmüştür.