Türk Malı Belgesi Nedir?

İçindekiler:

  1. Türk Malı Belgesi Nedir?
  2. Türk Malı ürünleri hangileri?
  3. Yerli malı belgesi neye yarar?
  4. Yerli Malı Belgesi nasıl alınır?
  5. Sleepy Türk malı mı?
  6. Yerli malı belgesini kim verir?
  7. Yerli malı belgesi avantajları nedir?
  8. Sleepy kime ait?

Türk Malı Belgesi Nedir?

– Bir ürün ya da ürün malzemesinin Türk menşeili olduğunu kanıtlayan belgedir. – Avrupa Birliği Komisyonu tarafından belirlenen Mali Yardım Aracı'nın kullanılabilmesi için gerekli işbirliği kuralları çerçevesinde yer alan bir malın Türk menşeili olup olmadığının anlaşıldığı belgedir.

Türk Malı ürünleri hangileri?

Türk malı ürünler nelerdir?
  • Yahudi Giyim Markaları Timmy Hilfiger. Nike. Adidas. Vakko. Polo Ralph Lauren. ...
  • Gıda Sektörü Danone. Maggi. Nestle. Nescafé ...
  • İçecek Sektörü Coca Cola. PEPSİ Yedigün. Sprite. ...
  • Temizlik Sektörü
  • Teknoloji Sektörü IBM. Intel. Dell. Nokia. ...
  • Türk Malı İçecek Sektörü
  • Islak mendil ve havlu. Promess. Bebem. Miray. Joly.

Yerli malı belgesi neye yarar?

Yerli malı belgesi, sanayi sicil raporları ve kapasite raporları göz önünde bulundurularak , TOBB´a bağlı odalar ve borsalar tarafından sadece yerli üreticilere verilen bir belgedir ve ilgili ürünün Türk ürünü olduğunu göstermektedir.

Yerli Malı Belgesi nasıl alınır?

Yerli Malı Belgesi” Birliğimizce hazırlanan web uygulaması üzerinden doldurulup Birlikçe yapılacak kontrolden sonra Oda/Borsalar tarafından isteklilere verilir. Söz konusu kontroller için sanayi ürünlerinde Yerli Katkı Oranı Cetveli ile Sanayi Sicil Belgesinin sisteme mutlaka yüklenilmesi gerekir.

Sleepy Türk malı mı?

Kısaca özetlemek gerekirse Prima, Huggies, Canbebe, Goo.n markaları yabancı sermayelere ait markalardır. Molfix, Sleepy, Baby Turko, Önlem ve Evy baby markaları yerli markalardır.

Yerli malı belgesini kim verir?

Tarım ve hayvancılık ürünlerine ilişkin “Yerli Malı Belgesi”, ürünün elde edildiği yerin Borsası tarafından, borsanın bulunmadığı yerlerde ise Oda tarafından düzenlenir. Sayılan bu ürünlerin yurt içinde üretildiği müstahsil makbuzu ile tespit edilir.

Yerli malı belgesi avantajları nedir?

Yerli Malı Belgesi Avantajları Nelerdir? 1) Yerli üreticilere kamu ihalelerinde % 15 fiyat avantajı sağlar. 2) KOSGEP verdiği desteklerde, proje sahiplerinin yerli malı ürün kullanmaları durumunda destek oranlarına % 15 ilave eder. Bu da yerli malı belgesi sahip ürünlerin tercih edilme sebebidir.

Sleepy kime ait?

Faaliyetlerine 2004 yılında çocuk bezi üretimiyle başlayan Eruslu Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sleepy markasını hayata geçirerek sektöründe emin adımlarla yürümeye devam ediyor. 2010 yılında, yetişkin hasta bezi, ıslak havlu ve cep mendili; 2013 yılında hasta altı örtüsü üretimine de başlayan Eruslu Sağlık, ...