İçindekiler:
- Kendine mukayyet ol ne demek?
- Mukayyet olmak ne demek TDK?
- Mukayyet kelimesinin anlamı nedir?
- Kifai nedir?
- Farzi kifaye ne demek kısaca?
- Başarı ne demek Türk Dil Kurumu?
Kendine mukayyet ol ne demek?
Bu bağlamda
mukayyet olmak sözcük grubu, 'Gözetmek, korumak' biçiminde ifadelerine sahiptir. Özellikle '
kendine mukayyet ol' kalıbı üzerinden oldukça fazla kullanıldığını söylemek mümkün. Bu kalıp ise kişinin kendisini korunması ve gözetmesi biçiminde anlatılır.
Mukayyet olmak ne demek TDK?
Aklına
mukayyet ne
demek? aklını başına almak (veya toplamak veya devşirmek) aklını başından almak.
Mukayyet kelimesinin anlamı nedir?
1. Bir şeye veya kimseye maddî yâhut mânevî bir bağla bağlanmış olan, bağlı, kayıtlı: Ey dahme-i mersûs-ı havâtır, ulu mâbed / Ey gırre sütûnlar ki birer dîv-i mukayyed (Tevfik Fikret). Çok rehrevi etse de mukayyed / Yollar görünürdü pek muakkad (Abdülhak Hâmit).
Kifai nedir?
1. Yeter miktarda olma, yetişme, elverme, kâfi olma: “Kifâyet-i müzâkere: Müzâkerenin yeterli olması.” 2. Bir işi yapma husûsunda başkasına ihtiyaç göstermeyecek güçte olma, yeterlik, iktidar: İlmî kifâyeti yoksa da netîceleri sezebilecek pratik ve klasik bir devletçilik ferâseti vardı (Sâmiha Ayverdi).
Farzi kifaye ne demek kısaca?
Farz Allah'ın kesin emirlerine verilen isimdir. ...
Farz-ı Kifaye ise Müslümanlardan bir kısmının
kifaye olan emirleri yerine getirmesiyle diğer Müslümanların sorumluluktan kurtulduğu emirlerdir. Cenaze namazını bir kaç Müslüman kıldırdığı zaman diğer bütün Müslümanlar sorumluluktan kurtulur.
Başarı ne demek Türk Dil Kurumu?
TDK sözlüğünde
başarı: “Kişinin yetenek ve yetişmeye bağlı olarak gösterdiği ansal ya da eylemsel etkinliklerinin olumlu ürünü, bir işi istenilen biçimde bitirmek, elde etmek, istediğini bulmak.” olarak açıklanmaktadır.