SRC belgesi nerelerde kullanilir?

İçindekiler:

  1. SRC belgesi nerelerde kullanilir?
  2. SRC3 ve SRC4 ne işe yarar?
  3. SRC belgesi kimler için geçerli?
  4. SRC 4 belge ödemesi ne kadar?
  5. SRC 1 neleri kapsar?
  6. SRC3 alan SRC 4 yerine geçer mi?
  7. SRC 3 4 hangi araçları kullanır?
  8. SRC belgesi hangisini almalıyım?

SRC belgesi nerelerde kullanilir?

SRC belgesi almakla yükümlü şoförler; kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs, panelvan ve çekici gibi araçları kullanırlar. Bu araçlarla yapılan yük, yolcu ve kargo gibi karayolu taşımacılıklarında mesleki yeterlilik belgesi olarak SRC belgesi istenmektedir.

SRC3 ve SRC4 ne işe yarar?

Src2 belgesi: sadece yurtiçinde taşımacılık yapacak olan ticari araçların alması gereken belgedir. Src3 belgesi: yurtdışında kargo ve eşya taşıamacılığı yapacak olan ticari araçların alması gereken belgedir. ... Src4 belgesi: sadece yurtiçinde eşya ve kargo taşımacılığı yapacak olanların kullandığı belgedir.

SRC belgesi kimler için geçerli?

SRC belgesi, kullandığı aracın ruhsatında “ticari” ifadesi geçiyorsa bu aracı kullanan kişinin sahip olması gereken bir belgedir. Yani ticari olarak tescil edilmiş bir aracı kara yollarında kullanan bir sürücü bu belgeye sahip olmalıdır.

SRC 4 belge ödemesi ne kadar?

SRC1: 40 saat, toplam 1120 TL. SRC2: 36 saat toplam 1008 TL. SRC3: TL. SRC4: TL.

SRC 1 neleri kapsar?

Src1 belgesi: uluslararası alanda taşımacılık faaliyetleri yürüten ticari araçların almak zorunda olduğu belgedir. Aynı zamanda yurtiçinde de taşımacılık yapabilirler. Src2 belgesi: sadece yurtiçinde taşımacılık yapacak olan ticari araçların alması gereken belgedir.

SRC3 alan SRC 4 yerine geçer mi?

Src4 Belgesi: Yurt içinde yük, eşya ve kargo taşınacak ise, bu belgeye sahip olmak gerekiyor. SRC1 ve SRC 2 belgeleri için geçerli olan durum, SRC3 ve SRC4 belgeleri içinde geçerlidir. Yani SRC3 belgesine sahip olan bir sürücü aynı zamanda SRC4 belgesini almasına gerek yoktur.

SRC 3 4 hangi araçları kullanır?

SRC 3 belgesi ile; kamyon, tır, çekici, kamyonet, panelvan, pikap tarzı araçlar kullanılabilmektedir. SRC belgesi almak isteyenler bu belgeleri veren kurumlara kayıt yaptırması gerekmektedir.

SRC belgesi hangisini almalıyım?

Src 1 Belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı yapmak isteyenler src 1 belgesi almaları gerekir. Src 2 Belgesi: Yurt içerisinde yolcu taşımacılığı yapacaklar src 2 belgesi alır. Src 3 Belgesi: Uluslararası yani ülke sınırları dışında yük ve eşya taşımacılığı yapacak olan kişiler alır.