Selefi olmak nedir?

İçindekiler:

  1. Selefi olmak nedir?
  2. Selefiler ne demektir?
  3. Selefi cihatçı ne demek?
  4. Halef ne demek cümle içinde?

Selefi olmak nedir?

Selefiliğin temelleri İbn-i Teymiye tarafından atılmıştır bir İslam itikadıdır. Selef, halefin tersidir ve tarihsel olarak "önde olanlar" anlamına gelir. Selefîyye, dinde selef kabul edildiğine inandıkları kişilere hiçbir değişiklik yapmadan tâbi olmayı esas alır.

Selefiler ne demektir?

Selefîlik, günümüzde çoğu kez Hanbelî ekolünden Muhammed bin Abdülvahhab'ın öğretilerini benimseyen ve İslâm coğrafyasında karşıtları tarafından yaygın şekilde Vahhâbîlik olarak tanımlanan inanç sistemine mensup kişileri tanımlamak için kullanılmaktadır. Bugün Selefîler'in en yoğun olduğu bölge Suudi Arabistan'dır.

Selefi cihatçı ne demek?

Cihatçı Selefilik, Sünniliğin içerisinde yer alan aşırı muhafazakâr ve köktendinci hareket. Hareketin adı genellikle Vehhâbîler ile birlikte anılmaktadır. Ancak bu hareketin takipçileri Vehhabi sıfatını kendilerine yakıştırmamakta ve bunu küçük düşürücü bir ifade şekli olarak algılamaktadırlar.

Halef ne demek cümle içinde?

Halef Örnek Anlatımı: Bir başkasının rütbesini, görevini, görevlerini veya imtiyazlarını devralan bir kişi; birleşme, satın alma veya başka bir yöntemle selefi olarak bilinen başka bir şirketin görevlerini, hisse senetlerini, haklarını ve borçlarını alan bir şirket de halefe örnektir.