Sukulent çiçekleri nasıl bakılır?

İçindekiler:

  1. Sukulent çiçekleri nasıl bakılır?
  2. Sukulentleri nerede durmalı?
  3. Sukulent nasil büyür?
  4. Sukulentler sıcağı sever mi?
  5. Sukulent nasıl Fidelenir?
  6. Kaktüs ve Sukulentler kışın nerede durmalı?
  7. Sukulent balkonda yetişir mi?

Sukulent çiçekleri nasıl bakılır?

Sıcak iklim bitkisi olan sukulent, ilkbahar ve yaz aylarında gelişimini tamamlar. Soğuğa karşı oldukça hassas olan bitkinin kış aylarında 20-30 günde bir sulanması gerekir. İçerisinde barındırdığı su miktarı ile fazla sulama gerektirmeyen çiçek evlerde en rahat yetiştirilen bitkiler arasında bulunur.

Sukulentleri nerede durmalı?

Yarı aydınlık yarı karanlık ortamlarda, direk güneş ışığı almayacağı bir konumda bakılmalıdır. Sukulent için çok sıcak hava değil çok soğuk hava risklidir, aynı zamanda az sulamak değil fazla sulamak bitkiyi öldürebilir.

Sukulent nasil büyür?

Yarı gölge ve ılıman bir noktaya yerleştirilen sukulent bitkisi 1 yıl içerisinde hiç ellenmeden yavaş yavaş büyür. Bu ağır büyüme süreci içerisinde her ne kadar çiçek açmamış olsa da estetik ve dekoratif bir görsellik meydana getirebilir.

Sukulentler sıcağı sever mi?

Sıcak ve tropikal bölgelerde yetiştiği bilinen sukulentler uzun ömürlü bakımıyla bilinmektedir. Sıcak iklim seven bir bitki olmasına rağmen sukulentler, soğuğa karşı da oldukça dayanıklıdır. Bu dayanıklılığı sayesinde 'sukulent çürümesi'ne sık rastlanılmamaktadır.

Sukulent nasıl Fidelenir?

Direkt güneş almayan aydınlık bir yerde tutmak önemli. Her gün spreyle toprak ıslanana kadar spreylemek gerekli. Sukulentler suyu havadan alır, kökler suyu almak için meydana çıkacak. Ana yaprak bir süre sonra kuruyacak ve köklenen yerlerden yeni sukulentler çıkacak.

Kaktüs ve Sukulentler kışın nerede durmalı?

Bu bitkiler hava 10 dereceden aşağı düşmeye başladığı zaman korunmalı, balkonda ise içeri alınmalı ya da dışarda kalmaları gerekirse bir poşet ile üzeri kapatılmalıdır. Havalar bu derece soğuduğunda sık ve çok sulama yapmamalısınız.

Sukulent balkonda yetişir mi?

Saksınızı evin bol güneş alan her yerine yerleştirebilirsiniz. Sabahları doğrudan güneş alan, öğle güneşini almayan yerler bitkiniz için ideal alanlardır. Sıcak aylarda saksınızı balkonda tutabilirsiniz ancak kışın evin içinde durması daha iyi olacaktır.