Kalp kapakçığı ameliyatı riskli midir?

İçindekiler:

  1. Kalp kapakçığı ameliyatı riskli midir?
  2. Kalp kapağı ameliyatı ne kadar sürer?
  3. Kalp Kapağı Ameliyatı ömrü ne kadardır?
  4. Bypass ameliyatı sonrası hastanede kaç gün kalınır?

Kalp kapakçığı ameliyatı riskli midir?

Herhangi bir enfeksiyon oluşumu kalp kapak ameliyatında büyük risk oluşturmaktadır. Solunum testleri ile hastanın genel sağlık durumu ve akciğerlerin durumu değerlendirilmektedir. EKG ile kalp ritmi ile ilgiili bilgiler elde edilmektedir. Gerekli oranda kan temin edilmesi ve kullanıma hazırlanması gerekmektedir.

Kalp kapağı ameliyatı ne kadar sürer?

Minimal invaziv cerrahi ile yapılan kalp kapakçığı ameliyatı ortalama 1,5 – 2 saat sürer. Minimal invaziv yöntemlerle hastanın koltuk altından ya da göğsün yan kısmından 3-4 santimlik kesilerle yapılan ameliyat sonrası iyileşme süreci de daha hızlıdır.

Kalp Kapağı Ameliyatı ömrü ne kadardır?

2-BİYOLOJİK KALP KAPAKLARI Biyolojik kapaklarda 10-15 yıl içinde bozulmalar meydana gelir. Özellikle mitral biyolojik kapaklarda aort kapaklara göre daha fazla olmakla birlikte 10 yıl içinde %15 civarında kapakta bozulma gerçekleşir. Bu nedenle bu kapaklar ileri yaştaki hastalarda tercih edilir.

Bypass ameliyatı sonrası hastanede kaç gün kalınır?

Hastalar 4-5 gün servis odalarında takip edildikten sonra evlerine taburcu edilmektedirler. Ameliyat sonrası 5-6 gün hastanede kalan hastalar taburcu olduktan 6-8 hafta sonra tamamen iyileşir ve normal hayatlarına dönebilirler.