2021 B Sınıfı ehliyet sınavı ne zaman?

İçindekiler:

  1. 2021 B Sınıfı ehliyet sınavı ne zaman?
  2. Ehliyet sınavına ne zaman başvurulur?
  3. Online ehliyet Sınavı Nasıl Yapılacak?
  4. Teorik ehliyet sınavı nasıl geçilir?

2021 B Sınıfı ehliyet sınavı ne zaman?

1-10 Mart 2021 Teorik sınav tarihi belirlenirken e-sınav merkezlerindeki yoğunluk durumuna göre en yakın tarihe randevu verilir. Yine direksiyon sınavı tarihi de en yakın tarihe ayarlanacak şekilde MEB tarafından belirlenir fakat süreç biraz daha karışıktır.

Ehliyet sınavına ne zaman başvurulur?

Ehliyet sınavı için her ayın 1'i ile 10'u arası ehliyet başvuruları alınır. Sürücü adayı, kursun yaptığı eğitim planı doğrultusunda teorik eğitimi alır. Teorik sınav tarihi belirlenirken e-sınav merkezlerindeki yoğunluk durumuna göre en yakın tarihe randevu verilir.

Online ehliyet Sınavı Nasıl Yapılacak?

e-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığı sınavlardır. Sınavlar bilgisayar başında yapılıyor ve özel e-sınav yazılımıyla sorulara ileri geri yapılarak seçeneklere işaretleme usulüyle cevap veriliyor.

Teorik ehliyet sınavı nasıl geçilir?

Sınavın en güzel yönü budur ki herhangi bir sınırlama yok. Ne olursa olsun toplam 35 doğru yapmanız gerekiyor. isterseniz motor sorularına hiç dokunmayın toplam doğru sayınız "en az 35" olsun geçiyorsunuz. 15 Yanlış yaparsanız gerisi doğru olursa sınırda 35 doğru, 70 puan alarak sınır puanla geçersiniz.