Özgüleme Türkçede ne demek?

İçindekiler:

  1. Özgüleme Türkçede ne demek?
  2. Hukukta Özgülemek ne demek?
  3. Tahsis eden ne demek?
  4. Beylik laf ne demek TDK?
  5. Hasr etmek ne demek?
  6. Tahsis etmek ne demek türkçe sözlük?
  7. Kınama ne demek TDK?
  8. Esefle kınamak ne anlama gelir?
  9. Arsada tahsis ne demek?

Özgüleme Türkçede ne demek?

özgülemek. Bir şey veya bir yeri birine, bir şeye ayırmak, vermek, hasretmek, tahsis etmek.

Hukukta Özgülemek ne demek?

Gerçek kişilerin, ölümünden sonra hukuki etki ve hükümler doğurmak üzere yapmış olduğu hukuki işlem. ... Kişiler arasındaki ilişkileri düzenleyen hukuk dalı. Özgülemek. Bir şey veya bir yeri birine,bir şeye ayırmak,vermek, hasretmek, tahsis etmek.

Tahsis eden ne demek?

Tahsis etmek ise yine TDK'da ayırmak, özgülemek anlamlarına gelmektedir. TDK bu kelimenin cümle içinde kullanımını örneklemek için Yahya Kemal Beyatlı'dan şu cümleyi alıntılamıştır: "Bana üst kattaki yazlık odayı tahsis etmişlerdi.".

Beylik laf ne demek TDK?

Beylik Söz deyiminin anlamı:Etkisi kalmamış, herkesin kullanageldiği söz anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Bir başka açıdan çok yüksek perdeden konuşmak, caka satmak için büyük laflar etmek anlamında da kullanılan bir deyimdir.

Hasr etmek ne demek?

hasretmek. Yöneltmek, özgü kılmak.

Tahsis etmek ne demek türkçe sözlük?

1. (Bir şeyi bir kimse veya yer için) Ayırma. 2. (Maaş için) Bağlama, bağlanma. ѻ Tahsis etmek: 1. (Bir şeyi bir kimse veya yer için) Ayırmak, (o şeyi o kimse veya yere) mahsus kılmak: Nutku tahsîs edip insâna / Kıldı fâik onu her hayvâna (Sünbülzâde Vehbî).

Kınama ne demek TDK?

Kınama ne demek TDK? a. Kınamak işi, ayıplama, takbih. Bir disiplin suçu işlemiş olan öğrenciye davranışının beğenilmediğinin yazılı olarak bildirilmesi.

Esefle kınamak ne anlama gelir?

Esef, acınma, yerinme, yapılan bir iş, kaybolan ya da elden çıkan bir şey için duyulan üzüntü. Esef etmek: Üzülmek, acınmak. Esefle: Acınarak, üzülerek. Esefle kınamak.

Arsada tahsis ne demek?

İmar ve gecekondu yönetmelikleri içerisinde belirlenen kurallar nezdinde belediye, hazine, il özel idaresi, vakıflar ve diğer kamu kurumlarının sahip olduğu taşınmazların ilgili şahıslara ayrılmasına ya da verilmesine de tapu tahsisi denir. 2981 sayılı kanun gereğince tapu tahsisi, kişilere mülkiyet hakkı verebilir.