Atıf içinde atıf nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Atıf içinde atıf nasıl yapılır?
  2. APA nasıl yapılır?
  3. Aktaran kaynakçada gösterilir mi?
  4. Makaleden alıntı nasıl yapılır?
  5. Dolaylı alıntı nasıl yapılır?
  6. Metin içi alıntı nasıl yapılır?

Atıf içinde atıf nasıl yapılır?

Alıntıya metnin ortasındaki cümlelerde yer verilmişse, alıntı yapılan kısım çift tırnak içinde verildikten hemen sonra parantez içinde kaynağa atıf yapılır. Sonrasında ise diğer cümlelere devam edilir. Örnek: Kitaplar aracılığı ile çocukların duygusal gelişimi desteklenebilir.

APA nasıl yapılır?

APA belgelendirme sistemi sosyal bilim alanlarında en yaygın olan sistemdir. Dipnot ve bölüm sonu notlarının yerine metin içinde parantezler kullanılarak alıntılar yapılır. Parantez içlerinde alıntı yapılan yazarın soyadı, eserin yayın yılı ve gerekiyorsa sayfa numarası yer alır.

Aktaran kaynakçada gösterilir mi?

Kaynakçada sadece aktaran gösterilir. İkincil kaynak gösterilmez. Nedeni ise; hem o kaynağa zaten ulaşılamamıştır hem de o kaynak yazar tarafından değiştirilmiş, yeniden yorumlanmış, çarpıtılmış vs. olabilir. Bu nedenle aktarılan yazı orijinal yazarın sorumluluğuna girmez.

Makaleden alıntı nasıl yapılır?

Alıntılar: Makalede birebir yapılan alıntılar tırnak içinde verilmeli ve alıntının sonunda kaynağı parantez içinde belirtilmelidir. Beş satırdan az alıntılar cümle arasında italik olarak, beş satırdan uzun alıntılar ise sayfanın sağından ve solundan1 cm içeride, blok hâlinde italik olarak verilmelidir.

Dolaylı alıntı nasıl yapılır?

Ana düşünceyi değiştirmeden yazarın kendi anlatımıyla yapılan bilgi aktarmalarına dolaylı alıntılama denir. Burada önemli olan alıntının, anlam kayması olmadan, makale ile serbestçe bütünleştirilmesidir. Dolaylı alıntıda alıntılanan fikir yazarın kendi cümlesiyle ifade edilmelidir.

Metin içi alıntı nasıl yapılır?

APA stilinde metin içi kaynak gösterim, atıfta bulunulan eserin yazar(lar)ın soyad(lar)ı ve yayın yılının eklenmesini suretiyle yapılmaktadır. Ancak bir kaynaktan doğrudan alıntı yapmanız durumunda, önüne p. veya pp. (s. veya ss.) ilave etmek suretiyle sayfa numara ya da numaralarının da eklenmesi gerekmektedir.