Fiat EGEA hangi şanzımanı kullanıyor?

İçindekiler:

  1. Fiat EGEA hangi şanzımanı kullanıyor?
  2. Toyota F1 şanzıman ne demek?
  3. Fiat Egea DCT şanzıman nedir?
  4. EGEA hangi otomatik şanzımanı kullanıyor?

Fiat EGEA hangi şanzımanı kullanıyor?

Fiat genellikle dizel motorlu multijet motorlarında bu şanzıman modelini kullanmaktadır. Ülkemizde ise son zamanlarda çevremizde çokça gördüğümüz Egea modelinin otomatik modellerinde dikkatimizi çekti.

Toyota F1 şanzıman ne demek?

Öte yandan motordan alınan gücü tekerleklere farklı seviyelerde aktarma görevine sahip olan şanzımanlar arasında üçüncü bir seçenek daha var: Yarı otomatik şanzıman. ... Yarı otomatik şanzımanlar için otomatikleştirilmiş manuel şanzıman veya F1 şanzımanı da denebilir.

Fiat Egea DCT şanzıman nedir?

Fiat yeni modellerinde tek kavramalı şanzıman teknolojisi olan Dualogic'ten sonra artık çift kavramaları DCT Şanzıman kullanmaktadır. Birçok otomobil markasının kullandığı çift kavrama mekanizmasının bir örneğidir DCT. Zaten DCT (Dual Clutch Transmission) Çift Kavramalı Şanzıman anlamına gelmektedir.

EGEA hangi otomatik şanzımanı kullanıyor?

Ülkemizde ise son zamanlarda çevremizde çokça gördüğümüz Egea modelinin otomatik modellerinde dikkatimizi çekti. Yakıt tasarrufu başarısı ile ünlenen Multijet motorda DCT şanzıman da kullanılınca ortaya memnun edici bir sonuç çıkıyor. 6 ileri vitesli bir şanzımandır.