Kışkırtmak ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Kışkırtmak ne demek TDK?
  2. Kışkırtmalar nelerdir?
  3. Tarik etme ne demek?
  4. Beni tahrik etti ne demek?
  5. Provokatif nedir tıp?

Kışkırtmak ne demek TDK?

kışkırtma. a. 1. Kışkırtmak işi, tahrik, ajitasyon. 2. Herhangi bir kişiye, gruba, kuruluşa veya devlete karşı girişilen ve onları sonradan ağır sonuçlar verecek bir karşı eylemde bulunmaya zorlayan, önceden tasarlanmış girişim, kışkırtı, provokasyon.

Kışkırtmalar nelerdir?

(Bir kimseyi) Aklında olmayan veya yapmaya cesâret edemediği bir şeyi, kötü bir işi yapması için teşvik etmek, etkileyip aklını çelmek, tahrik etmek: Bunlar Türkler'i kanlı hareketlere sevk için kışkırtmak sûretiyle Ermeniler'i kuvvetlendirmek istiyorlardı (Hâlide E. Adıvar).

Tarik etme ne demek?

i̇stenilen şeyi yaptırmak için birine kışkırtıcı söz söylemek, tahrik etmek.

Beni tahrik etti ne demek?

Tahrik etmek deyimi tahrik kelimesinden türemiştir. Tahrik etmek deyimi anlamı Türk Dil Kurumu sözlüklerinde birini kışkırtmak, harekete geçirmek, hareket ettirmek ve duyguları uyandırmak şeklinde tanımlanmaktadır. Tahrik etmek deyimine şu şekilde örnek verilebilir: - Bu hareketlerin beni tahrik ediyor.

Provokatif nedir tıp?

Provocation terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Provocation teriminin tıbbi anlamı; n. Gizli bir hastalığın sun'i olarak uyandırılması, provokasyon.