Alman böceği nasıl yok edilir?

İçindekiler:

  1. Alman böceği nasıl yok edilir?
  2. Hamam böceği zarar verir mı?
  3. Evde çıkan Alman hamam böceği nasıl yok edilir?
  4. Limon suyu böcekleri öldürür mü?
  5. Çamaşır suyu haşere öldürür mü?

Alman böceği nasıl yok edilir?

Bir kavanozu içini vazelinle kapayın içine böceğin yeyeceği bir yiyecek parçası koyun. Streç filmle ağzını kapatın kavanozu. Böceğin geçebileceği bir delik açın streç filmde. Vazelin sayesinde kavanoza giren böcekler çıkamayacaktı.

Hamam böceği zarar verir mı?

Amerikan hamam böcekleri ishal, dizanteri, cüzzam, veba gibi bulaşıcı hastalıkları bulaştırır. Alerjilere ve astıma dahi yol açabilirler. Alman hamam böcekleri de astım ve tifo gibi hastalıklara yakalanma risklerini artırmaktadır.

Evde çıkan Alman hamam böceği nasıl yok edilir?

Eğer hamam böceğinin üremiş ve her tarafa yayılmışsa ilk olarak süpürge makinenizle evin çekmeceleri, dolapları saklandığını düşündüğünüz her yeri güzelce çekin. Böceklerin yumurtaları, böcek dışkıları ve pisliğini süpürgeyle çektiğinizde çoğu hamam böceğinden kurtulmuş olursunuz.

Limon suyu böcekleri öldürür mü?

Evinize limon veya portakal suyunu bir fısfıs yardımıyla sıkmanız hamamböceği kovucu etki yapacaktır. İstilaya uğrayan bölgelerde limon suyunun etkili olduğu gözlemlenmiştir. Yerleri az miktarda sulandırılmış limon suyu ile silebilirsiniz. Bu narenciyelerin kabukları da kovucu etki yapar.

Çamaşır suyu haşere öldürür mü?

Çamaşır suyu ile iyice temizlenen yerlere hamam böceklerinin yanaşmadığı belirtilmektedir. Sirke, çamaşır suyu gibi yöntemler tek tek hamam böceklerini öldürmeye yarasa da, evi tamamen kurtaramayabilir. Bu nedenle böcek ilaçlarına başvurmanız önerilmektedir.