Vajina fıtığı nedir?

İçindekiler:

  1. Vajina fıtığı nedir?
  2. Bağırsak fıtığı nedir belirtileri?
  3. Kesi fıtığı belirtileri nelerdir?
  4. Kadınlarda fıtık belirtileri nelerdir?
  5. Rektum fıtığı nedir?
  6. Vajinal fıtık neden olur?
  7. Kadınlarda bağırsak fıtığı neden olur?
  8. Kesi yeri fıtığı nasıl geçer?
  9. Kalın bağırsak fıtığı nedir?
  10. Bağırsak yırtılması nasıl anlaşılır?
  11. Bağırsak fıtığı patlarsa ne olur?
  12. Kesi fıtığı ameliyatı kaç saat sürer?
  13. Kesi fıtık ameliyat edilmezse ne olur?

Vajina fıtığı nedir?

Rektosel, yani bağırsak fıtıklaşması, bağırsağın son kısmıyla ön tarafında bulunan organlar (kadınlarda vajen, erkeklerde mesane) arasındaki tabakanın yırtılması/gevşemesi sonucu bağırsağın ıkınmayla bu organlara doğru fıtıklaşması ile meydana geliyor.

Bağırsak fıtığı nedir belirtileri?

Hastalar zaman zaman kulaktan dolma bilgilerle yaşadıkları dışkılama sorunlarının normal olduğu yanılgısına düşseler de uzmanlara başvuran tüm bağırsak fıtığı hastalarının şikayetleri benzer: Dışkılama güçlüğü, ıkınarak dışkılama, tuvalette geçen sürenin uzaması, dışkılama esnasında takılma hissi, parmak yardımı ile ya ...

Kesi fıtığı belirtileri nelerdir?

Kesi Yeri Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Eski kesi yerinde şişlik ve ağrı
  • Ayakta durmakla, ıkınmakla, öksürmekle artan ve sırt üstü yatmakla kaybolan şişlik.
  • Erken dönem fıtıklarda sadece ağrı

Kadınlarda fıtık belirtileri nelerdir?

Başlıca fıtık belirtileri ağrı ve şişliktir. Karnın zayıf bir bölgesinde bağırsaklar fıtıklaşmışsa üzerine basıldığında gazın hareketi hissedilebilir. Eğer fıtık sıkışırsa yada boğulursa bulantı, kusma ve çok şiddetli ağrı ortaya çıkar. Bazı durumlarda fıtık hissedilmez ancak ıkınma ve öksürme ile ortaya çıkabilir.

Rektum fıtığı nedir?

Rektosel Bağırsak Fıtığı, rektumun (kalın bağırsağınızın alt kısmı) ön duvarının kadınlarda vajina erkeklerde ise mesanenin arka duvarı içine açılması olarak tanımlanabilir. Bu durum genellikle belirti vermeyen çok yaygın bir hastalıktır.

Vajinal fıtık neden olur?

Bu alana rektovajinal duvar denilir, rektosellerde bu duvarda bir zayıflama vardır. Doğum sırasında yaralanma, doğumda forseps kullanımı, perine yırtıkları ve doğumda epizyotomi yapılması ile rektosel oluşabilir. Kabızlık, aşırı ıkınma ve rahimin alınması ameliyatı (histerektomi) rektosel'e yol açabilir.

Kadınlarda bağırsak fıtığı neden olur?

Bağırsak fıtığının kadınlardaki en önemli nedenlerinden bir tanesi sık yapılan doğumlardır. Bunun yanı sıra doğum esnasında meydana gelen zorlama durumu da bağırsak fıtığına neden olabiliyor. Forceps yardımı ile yapılan doğumlar ya da vakumla yapılan doğumlar da bu hastalığın en önemli nedenleri arasında yer alıyor.

Kesi yeri fıtığı nasıl geçer?

Kesi yeri fıtığının herhangi bir ilaç kullanılarak tedavi edilmesi veya yok edilmesi imkânsızdır. Kesi yeri fıtığının tedavisi için tek yöntem kesi fıtığı ameliyatı yaptırmaktır. Cerrahi yöntemler uzman bir doktor tarafından uygulandığı takdirde, gayet başarılı sonuç verir.

Kalın bağırsak fıtığı nedir?

Rektosel Bağırsak Fıtığı, rektumun (kalın bağırsağınızın alt kısmı) ön duvarının kadınlarda vajina erkeklerde ise mesanenin arka duvarı içine açılması olarak tanımlanabilir. Bu durum genellikle belirti vermeyen çok yaygın bir hastalıktır.

Bağırsak yırtılması nasıl anlaşılır?

En yaygın belirtiler şu şekildedir: Dışkılama sırasında yırtılma veya cam parçası çıkarma hissi. Makatta ağrı ve şişlik. Kanama veya hafif kan sızıntısına bağlı iç çamaşırında görülen lekelenmeler.

Bağırsak fıtığı patlarsa ne olur?

Fıtıkta boğulma bağırsakta çürümeye yol açabilir. Bu durumda bulantı-kusma, ateş, çarpıntı, kasıkta morarma gibi belirtiler görülebilir. Bu hayatı tehdit eden bir durumdur ve acil ameliyat gerektirir.

Kesi fıtığı ameliyatı kaç saat sürer?

Kasık fıtığı ameliyatı -ister açık yöntemle yapılsın, ister kapalı yöntemle- yaklaşık 1 saat kadar sürer. Hastanın anesteziden tam olarak uyanması ve yatağına geri dönmesi yaklaşık 75-90 dakikayı bulur. Hasta fıtık ameliyatı sonrası yatağına tam uyanmış halde geri döner.

Kesi fıtık ameliyat edilmezse ne olur?

Bu büyüme içine sıkışabilecek karın içi organların yer değiştirmesine müsaade edecek boyutta olursa fıtığın boğulması görülebilir. Fıtık tedavi edilmezse zaman içerisinde büyümesi kaçınılmazdır. Bu büyüme ile içine sıkışacak en tehlikeli organ ince ve kalın bağırsaklardır.