Mescidi Dırarı kim yıktı?

İçindekiler:

  1. Mescidi Dırarı kim yıktı?
  2. Mescidi Dırar olayı nedir?
  3. Dırar mescidinde Peygamberimiz namaz kıldı mı?
  4. Hz Peygamberin yaptırdığı ilk mescid nedir?

Mescidi Dırarı kim yıktı?

İslam tarihinin en önemli olaylarından biri “Mescid-i Dırar” olayıdır. Mescid-i dırar, adı üzerinde bir mescittir. Yani bugünün deyimiyle bir camidir. Ama o öyle bir camidir ki bizzat Hazreti Muhammed tarafından yıktırılmış ve yaktırılmıştır.

Mescidi Dırar olayı nedir?

Hz. Peygamber Tebük dönüşü akşam ile yatsı vakti arası yanına çağırdıklarına şöyle buyurdu; "Halkı zalim olan şu mescide gidiniz, yıkınız, yakınız." Hz. Peygamberin verdiği emir üzerine "Zararlı Mescid" yıkıldı. Mescid-i Dırar hadisesi her yönüyle ders çıkarmamız gereken önemli bir tarihi hadisedir.

Dırar mescidinde Peygamberimiz namaz kıldı mı?

Bu sözlerde mescidi inşa edenlerin niyetlerinin müminlere zarar vermek, hakkı inkâr etmek, müminlerin arasına BÖLÜCÜLÜK sokmak ve daha önce Allah ve elçisine karşı savaşmış olan bir kişiyi (Ebû Âmir er-Râhib) beklemek olduğu belirtiliyor, bunların, amaçlarının iyilik olduğuna ilişkin yemin bile edebilecekleri, halbuki ...

Hz Peygamberin yaptırdığı ilk mescid nedir?

Kuba Mescidi veya Mescid-i Kubâ, (Arapça: مسجد قباء: Mescid El Kuba) İslam Peygamberi Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicret ederken konakladığı Kubâ'da inşa ettirdiği, inşaatında kendisinin de bizzat çalıştığı İslam'da inşa edilen ilk mescit.