Bademcik ameliyatı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Bademcik ameliyatı nasıl geçer?
  2. Bademcik ameliyatı yarasına ne iyi gelir?
  3. Bademcik ameliyatı sonrası kaç gün hastanede kalınır?
  4. Bademcik ameliyatından sonra sigara içilir mi?
  5. Bademcik şişmesi ameliyat olur mu?

Bademcik ameliyatı nasıl geçer?

Hastanın ameliyat sonrası ağrı, kanama gibi durumların izlenebilmesi için bir gün gibi kısa bir süre müşahede altında hastanede bulunması önerilebilmektedir. Bademcik ameliyatının tam olarak iyileşme süresi iki haftadır. Bu süre içerisinde doktorun reçete edeceği ilaçlar düzenli kullanılmalı, önerilerine uyulmalıdır.

Bademcik ameliyatı yarasına ne iyi gelir?

Antiseptik içeren gargaralar, spreyler ve ağrı kesiciler erişkin kişilere ameliyat sonrası uygun görülebilir. Vücudun sıvı kaybı yaşaması durumu yaranın geç iyileşmesine neden olur. Özellikle ameliyat geçiren bölgeye bol bol su ve sıvı gıdaların dokundurulması çok önemlidir.

Bademcik ameliyatı sonrası kaç gün hastanede kalınır?

Ameliyat sonrası hastanede yaklaşık 5 saat kadar kalınır. Sabah yapılan operasyonlarda öğleden sonra hasta taburcu edilir. Ameliyattan 1 gün sonra normal günlük yaşantıya dönülür.

Bademcik ameliyatından sonra sigara içilir mi?

Bademcikler boğazın iki yanında yer aldığı için sigara dumanı ile yoğun temas halindedir. Bu nedenle bademcik ameliyatından sonra sigara kullanımı operasyonun yapıldığı bölgeye zarar verir. Zaten hassas olan dokular sigara dumanı ile zarar görebilir.

Bademcik şişmesi ameliyat olur mu?

Genellikle bademcik iltihabı veya strep boğaz hastaları için ameliyat bir tedavi seçeneğidir.