Erkeklerde meme büyümesinin sebepleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Erkeklerde meme büyümesinin sebepleri nelerdir?
  2. Erkeklerde meme büyümesine ne iyi gelir?
  3. Erkeklerde gögüs ucu şişmesi neden olur?
  4. Gögüs ucu şişmesi neden olur?

Erkeklerde meme büyümesinin sebepleri nelerdir?

Erkeklerde meme büyümesi neden olur? - Sağlıksız beslenme, kilo alımı en büyük nedendir. Bunlar dışında; Tiroid bezi hastalıkları, kronik karaciğer hastalıkları, testisleri ve böbreküstü bezlerinden kaynaklanan tümörler ve bazı genetik hastalıklar da erkeklerde meme büyümesine sebep olmaktadır.

Erkeklerde meme büyümesine ne iyi gelir?

Erkeklerde görülen meme büyümesinin tedavisi ameliyattır. Başka herhangi bir şekilde görünümü giderilmemektedir. Bu ameliyatlar kolaylıkla yapılmaktadır. Hastaların dikkat etmesi gereken durum ameliyatı yapacak doktorun plastik cerrah olmasıdır.

Erkeklerde gögüs ucu şişmesi neden olur?

Hormon dengesizliği: Jinekomasti, seks hormonları testosteron ve östrojen arasındaki bir dengesizlikten kaynaklanabilir. Östrojen, meme dokusunun büyümesine neden olur. Bazen bu dengesizliğin nedeni bilinmemektedir. Şişmanlık: Çok fazla kilolu olmak (obez), jinekomastinin yaygın bir sebebidir.

Gögüs ucu şişmesi neden olur?

Göğüslerde yer alan süt kanallarının tıkanması sonucu gelişen iltihaplanma, memede kızarıklık ve şişlik yaratabilir. Virüs, bakteri ya da mantar kökenli bir enfeksiyon hastalığına işaret eden memede iltihap durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır.