Oruçluyken rüyada ilişkiye girdiğini görmek orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Oruçluyken rüyada ilişkiye girdiğini görmek orucu bozar mı?
  2. Boşalan erkek oruç tutabilir mi?
  3. Diyanet Oruçluyken Rüyalanmak orucu bozar mı?
  4. Cinsel içerik görmek orucu bozar mı?
  5. Bakarak oruç bozulur mu?

Oruçluyken rüyada ilişkiye girdiğini görmek orucu bozar mı?

Oruçluyken cinsel ilişkiye girmek kefaret gerektirir. Orucu bozan şeyler arasında uykudayken boşalıp cünüp olmak yer almaz. Diyanet kaynaklarına göre mastürbasyon ise orucu bozan durumlar arasında yer alır. uykudayken sabah olsun sahurdan sonra olsun hangi vakit olursa olsun rüya ile cünüp olan kişinin orucu bozulmaz.

Boşalan erkek oruç tutabilir mi?

2-Kişi oruçlu iken, istemeden kasıtsız olarak bir şekilde ihtilam olmuş ise, orucu bozulmaz, sadece gusül eder ve orucuna devam eder.(uykuda iken rüya görmek gibi). Ancak istimna(el ile boşalma) yoluna gidilirse ki bu düpedüz, ahlaksız bir şekilde orucu bozmaktır. Oruçluyken mastürbasyon yapan kimsenin orucu bozulur.

Diyanet Oruçluyken Rüyalanmak orucu bozar mı?

Rüyalanmak oruç bozmaz, ancak sonrasında kesin olarak banyo yapmak ve gusül abdesti almak gerekir. Bilerek cünüp olmak ise orucu bozar, keffaret gerekir.

Cinsel içerik görmek orucu bozar mı?

fetvalar.com'da yer alan habere göre oruçlu iken sadece izlemek orucu bozmaz. Eğer izlerken bir kişi boşalır ve cünup olursa şüphelidir. İzleme esnasında boşalmayı tetikleyici hareketler içinde bulunmak orucu bozar.

Bakarak oruç bozulur mu?

İlahiyat profesörü Hayrettin Karaman, Orucu bozmayan durumlara ilişkin, "Kadına bakarken dokunmadan boşalmak orucu bozmaz" fetvası verdi.