Üzüm sirkesi cilde sürülür mü?

İçindekiler:

  1. Üzüm sirkesi cilde sürülür mü?
  2. Üzüm sirkesi cilde nasıl uygulanır?
  3. Üzüm sirkesi sivilce izlerini geçirir mi?
  4. Sirke yüze nasıl uygulanır?

Üzüm sirkesi cilde sürülür mü?

Yağlı ciltli kişilerin cildindeki yağ miktarını azaltır. Aynı zamanda üzüm sirkesi cildi temizler. Doğal bir tonik olarak kullanılabilecek üzüm sirkesi su ile seyreltilerek pamuk yardımıyla yüz temizleyici tonik olarak kullanılabilir. Üzüm sirkesinin cilde en iyi faydalarından birisi de lekeleri gidermesidir.

Üzüm sirkesi cilde nasıl uygulanır?

Üzüm sirkesi cildi temizler, cilt lekelerini azaltmada yardımcı olur ve aynı zamanda yağlı ciltlerdeki yağ fazlalıklarını azaltır. Üzüm sirkesini cilde uygulamak isteyenler; sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere, suyla seyreltilmiş sirkeyi temiz cilde, pamuk yardımıyla uygulayabilirler.

Üzüm sirkesi sivilce izlerini geçirir mi?

Sürekli sivilce oluşumuna müsait bir cildiniz varsa bu alanlara üzüm sirkesi sürerek sivilcelerin azalmasına sağlayabilirsiniz. Üzüm sirkesi içerisinde bulunan yararlı asitler cilt yüzeyindeki yağlanmaları engeller. Bu sayede cildinizde görülen sivilce oluşumu da azalmaya başlar.

Sirke yüze nasıl uygulanır?

1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 3 kaşık soda karıştırılır. Cilde spreyli bir şişe içinden püskürtülerek uygulanır. Yüz tamamen ıslandıktan sonra pamukla cilt silinir. Bu esnada nazik olunmalı, cilt yıpratılmamalıdır.