Saatlerde iki nokta kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. Saatlerde iki nokta kullanılır mı?
  2. Ünlem nerelerde kullanılır TDK?
  3. Iki noktadan sonra büyük harf kullanılır mi?
  4. Saatlerin arasına hangi noktalama işareti konur?
  5. Ünlem hangi kelimelerde kullanılır?
  6. Iki noktadan sonra gelen cümleler küçük harfle başlar doğru mu yanlış mı?
  7. Saat rakamla nasıl yazılır?
  8. Cümlede aynı görevde kullanılan kelimeler arasına ne konur?

Saatlerde iki nokta kullanılır mı?

Betül Eyövge Yılmaz on Twitter: "Saat ve dakika gösteren sayıların arasına nokta konur: 09.15'te, 13.00'te. Saatlerin yazılışında iki nokta kullanılmaz.

Ünlem nerelerde kullanılır TDK?

  • Sevinç, kıvanç, acı, korku, şaşma gibi duyguları anlatan cümle veya ibarelerin sonuna konur: Hava ne kadar da sıcak! Aşk olsun! ...
  • Seslenme, hitap ve uyarı sözlerinden sonra konur: Ordular! ...
  • Alay, kinaye veya küçümseme anlamı kazandırılmak istenen sözden hemen sonra yay ayraç içinde ünlem işareti kullanılır:

Iki noktadan sonra büyük harf kullanılır mi?

Yazımı İki nokta, metin içerisinde kullanıldığında işaretin ardından bir boşluk bırakılır. İşaretin ardından gelen ifade bir "cümle" ise büyük harfle başlar: Şu husus unutulmamalıdır: Kurallı cümlelerde yüklem sonda bulunur.

Saatlerin arasına hangi noktalama işareti konur?

Mevcut Yazım Kılavuzu'na göre saatlerin yazımında nokta kullanılır.

Ünlem hangi kelimelerde kullanılır?

İçinde ünlem ifadesi (haykırış, sevinç, kıvanç, üzüntü, acı, korku, hayret, ürperti, heyecan, nefret vb ani coşkunluklar) bulunan ve seslenme, hitap ve uyarı bildiren cümlelerden ve kelimelerden sonra gelir. Örnekler: Komşular!

Iki noktadan sonra gelen cümleler küçük harfle başlar doğru mu yanlış mı?

İki noktadan sonra gelen bölüm, bağımsız bir cümle ise bu cümlenin ilk sözcüğü büyük harfle başlar. İki noktandan sonra sadece örnekler ve sıralanıyorsa ilk örnek küçük harfle başlıyor.

Saat rakamla nasıl yazılır?

2) Saat, para tutarı, ölçü, istatistik gibi matematiksel verilerde rakamla yazılırlar. Sadece saatleri cümle içinde yazıyla da yazabilirsiniz. Örnek; * Her gün sabah 08.00'de kalkarım.

Cümlede aynı görevde kullanılan kelimeler arasına ne konur?

Virgül, çok sayıda görevi üstlenen bir noktalama işaretidir. Bu bağlamda, cümle içerisinde aynı görevi üstlenen kelimeler ile sıralı cümleler arasına virgül konulmaktadır. Ara söz ve ara cümleler de buna benzer şekilde yüklem kullanılması gerekmektedir.