Tirmizî Türk mü?

İçindekiler:

  1. Tirmizî Türk mü?
  2. Tirmizî hangi mezhebe mensup?
  3. Tirmizi ve Buhari Kimdir?
  4. Tirmizinin hocası kimdir?
  5. Imam Nesai Türk mü?
  6. Tirmiz ne demek?
  7. Tirmizi ne zaman öldü?
  8. Tirmizide kaç hadis vardır?

Tirmizî Türk mü?

Günümüzde Özbekistan'da bulunan Tirmiz şehrinin Buğ köyünde 824 yılında doğdu. Ailesi Merv'den gelerek Tirmiz'e yerleşmiştir.

Tirmizî hangi mezhebe mensup?

Tirmizi bazılarınca Hanbelî, bazılarınca Şafiî^gibi mezheplere nisbet edilmiştir. Ancak, ashâbu'l-hadis'ten olduğu, sünnete uyup, doğrudan sünnetle amel ettiği, herhangi bir mezhebi takip etmeyen müstakil bir müçtehid olduğu görüşü çoğunluktadır.

Tirmizi ve Buhari Kimdir?

Asıl adı Ebu Abdullah Muhammed bin İsmail, Buhara'da 21 Temmuz 810 (Hicri 194)'da doğdu. Hadis ilminde yüksek derecede olup, 300.000'den fazla hadis-i şerifi senetleriyle birlikte ezbere bilen bir âlim olduğu için "İmam", Buharalı olduğu için "Buhari" denilmiş, ve İmam-ı Buhari ismiyle tanınmıştı.

Tirmizinin hocası kimdir?

Kütüb-i Sitte imamlarının her birinin hocası olan İbnü'l-Müsennâ, Bündâr diye tanınan Muhammed b. Beşşâr, Ziyâd b. Yahyâ el-Hassânî, Abbas b. ... İbrâhim ed-Devrakī, Muhammed b.

Imam Nesai Türk mü?

Aslen Horasan'ın Nesa şehrindendir. İmam Nesâî 8) senesinde Nesa'da dünyaya geldi. Hadis ilminde rumuzu sin (S)'dir.

Tirmiz ne demek?

Tirmiz (termos) Yunancada sıcak veya sıcak yer anlamına gelir. Tirmiz, hâlâ Özbekistan'ın en sıcak yeridir. Surhanderya vilayetinin merkezi olan şehrin nüfusu 141.000'dir. Hadis bilgini Tirmizi bu şehirde doğdu.

Tirmizi ne zaman öldü?

MS 892 Tirmizî/Ölüm tarihi

Tirmizide kaç hadis vardır?

Buhari'deki hadis sayısı 7124, İbn Mace'deki hadis sayısı 4341, Nesai'deki hadis sayısı 5758, Tirmizi'deki hadis sayısı 3953 civarındadır. Demek ki bu kitaplardaki mükerrer (tekrarlanan) hadisler aradan çıkarıldığında elimizde kalan hadis sayısı on bin hadisin altındadır.