IBB Mavi Kart nedir?

İçindekiler:

  1. IBB Mavi Kart nedir?
  2. Mavi kart ne işe yarar?
  3. Mavi Kart sahipleri Türkiye'de çalışabilir mi?
  4. Mavi kartla ne kadar Türkiye'de kalabilir?
  5. İstanbulkart kime ait?
  6. İstanbulkart Aylık abonman nedir?

IBB Mavi Kart nedir?

Mavi kart olarak da bilinen aylık İstanbulkart yani eski adıyla akbil; Abonman bedeli ve kullanım koşulları UKOME tarafından belirlenen aylık abonman yüklenerek kullanılan "istanbulkart" türüdür. Aylık abonman yüklemesinin yanısıra normal TL yüklemesi yapılarak da kullanılabilen kişisel karttır.

Mavi kart ne işe yarar?

2- Mavi Kart nedir? Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve bunların 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesinde belirtilen altsoylarına verilen ve söz konusu maddede belirtilen haklardan faydalanabileceklerini gösteren resmî belgedir.

Mavi Kart sahipleri Türkiye'de çalışabilir mi?

Mavi kart sahibi olan vatandaşların Türkiye'deki seçimlerde ve referandumlarda seçme ve seçilme hakkı bulunmuyor. ... Mavi kart sahibi herkesin Türk vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olup çalışma izni sıkıntısı olmaksızın Türkiye'de rahatça çalışabilir ve hayatlarını sürdürebilirler.

Mavi kartla ne kadar Türkiye'de kalabilir?

Mavi Kart hamili kişiler ikamet izni alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak isteğe bağlı olarak talep edilmesi halinde 5 yıla kadar ikamet izni verilmektedir. Bu ikamet izinleri 492 sayılı Harçlar Kanununun 88. Maddesi gereğince harçsız olarak düzenlenmektedir.

İstanbulkart kime ait?

İstanbulkart, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Belbim tarafından geliştirilip üretilen akıllı şehir kartıdır.

İstanbulkart Aylık abonman nedir?

MAVİ Kart (Abonman) Ulaşım ücret tarifesi ve kullanım koşulları UKOME tarafından belirlenen, aylık abonman yüklenerek kullanılan “İstanbulkart”tır. Aylık yüklemenin yanında normal dolum yapılarak da kullanılabilen kişisel karttır.