Eş sesli cümle ne demektir?

İçindekiler:

  1. Eş sesli cümle ne demektir?
  2. Sesteş kelimeler nedir örnekler?
  3. Akın eş seslisi nedir?
  4. Çay eş sesli anlamı nedir?
  5. 3 sınıf eş sesli ne demek?
  6. Hayır eş sesli bir kelime midir?

Eş sesli cümle ne demektir?

Eş sesli kelimeler yazılış ve okunuş bakımından aynı olan kelimelerdir. Fakat anlamları birbirinden farklıdır. Bu kelimelere eş sesli veya sesteş kelime denir.

Sesteş kelimeler nedir örnekler?

Türkçede kullanılan; taş, at, kurt, geç, saz, yol, serin, yağ, in, dal, gül, uç, dik, iç, an, kız, yağ, kaz, dolu, çay, kara, yaş, kaç, kan, bağ, kazan, asma, al, güldür, yan, var, yazma, koru, sık, bin, kat, ay, öğüt, sal, yaz, yüz, dil vb. pek çok sözcük eş seslilere örnek olarak gösterilebilir.

Akın eş seslisi nedir?

Eş anlamlı kelimeler birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimelerdir. Birbirlerinin yerine kullanılabildikleri için aynı anlama karşılık gelmektedir. Bu durumda ak sözcüğünün eş anlamlısı “beyaz” sözcüğüdür.

Çay eş sesli anlamı nedir?

Sözcüklerden biri olarak da çay kelimesi öne çıkıyor. Yani saç çay sözcüğü sesteş eş sesli bir kelimedir. İlk anlamı ile beraber çay kelimesi bir içecek şeklinde ifade edilir. Aynı şekilde ikinci anlama üzerinden ise çay kelimesi dere anlamına gelmektedir.

3 sınıf eş sesli ne demek?

Farklı anlamlara gelseler dahi yazılış ve okunuşları aynı olan sözcükler eş sesli sözcükler olarak bilinir. Aynı zamanda sesteş sözcükler olarak da dile getirilmektedirler. Bu sözcüklerde aynı harfler kullanılır ve aynı şekilde kelime oluşturulur.

Hayır eş sesli bir kelime midir?

Ancak anlam açısından farklılık gösterirler. Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.