Spor kelimesinin açılımı nedir?

İçindekiler:

  1. Spor kelimesinin açılımı nedir?
  2. Spor Akronimi nedir?
  3. Spor nasıl bir kelimedir?
  4. Sporda R ne anlama gelir?
  5. Spor nasıl ortaya çıkmıştır kısaca?
  6. Inkılap Türkçe bir kelime mi?
  7. R simgesi ne anlama gelir?
  8. R sembolü ne anlama gelir?
  9. Spor kelimesi Latince ne anlama gelir?

Spor kelimesinin açılımı nedir?

"Spor" kelimesi Türkçeye, Fransızcada da aynı anlamı taşıyan sport kelimesinden geçmiştir. Kelimenin kökeni Eski Fransızcada "eğlence, fiziksel ve zihinsel zevk" anlamına gelen desport kelimesine dayanır..

Spor Akronimi nedir?

Spor; Sistem,Program,Organizasyon,Rekor kelimelerinin ilk harflerinden oluşmuştur.

Spor nasıl bir kelimedir?

Nedir spor nedir? Britannica ansiklopedisi sporu; “Belirli ölçüde güç ve beceri gerektiren yarışmalı ve eğlenceli etkinlikler.” olarak tanımlamaktadır. Sportif ögelerin tümünde dinlenmek, eğlenmek olduğu kadar aynı zamanda sosyal bir kaynaşma da vardır.

Sporda R ne anlama gelir?

reverse manasına gelir.

Spor nasıl ortaya çıkmıştır kısaca?

En eski devirlerde spor etkinliklerinin ilk olarak M.Ö. 5000 yıllarında Sümerler'de görüldüğü kabul edilmektedir. Sümerler at besleyen ve ata iyi binen bir halk olarak bilinmektedir. ... Asur'lular boks, güreş ve yüzme sporu ile daha çok ilgilenmişlerdir.

Inkılap Türkçe bir kelime mi?

İnkılap kelimesi dilimizde çok sık kullanılsa da köken itibari ile Arapça bir kelimedir. Dilimize Arapçadan girmiş olan inkılap kelimesi anlamları pek çok kaynakta ve sözlüklerde bulunmaktadır.

R simgesi ne anlama gelir?

R işareti, uluslararası alanda pek çok marka tarafından kullanılan bir işarettir. Marka logolarında yer alan bu işaret marka tescil işleminin tamamlandığını belirtmektedir. ... Belirtilen işaretlerin olduğu markalara müseccel marka da denir. R işaretinin anlamı İngilizce “registered” yani tescilli demektir.

R sembolü ne anlama gelir?

"Müseccel Marka tescil"; edilmiş ve tescilli olarak korunan marka anlamına gelmektedir. ® işaretinin açılımı "Register" olarak okunmakta ve "Tescillidir" anlamında mal ve hizmetlerde marka yanında kullanılmaktadır. TM işaretinin açılımı "Trade Mark" kelimesinin baş harfleridir ve "Ticari Marka" anlamına gelmektedir.

Spor kelimesi Latince ne anlama gelir?

Günümüzde spor pek çok ülkede beden egitiminin temel bir metodu olarak kullanılmaktadır. ... Spor kelimesi İngilizlerin yardımıyla Dünya'ya tanıtılmıs olmasına ragmen ngilizce kökenli degildir (Keten 1993). Spor, Latince eglence veya oyun anlamına gelen “disport” kelimesinden gelmektedir.