Belge tanımı nedir?

İçindekiler:

  1. Belge tanımı nedir?
  2. Mürekkep ne deme?
  3. Sertifika nedir TDK?
  4. Mürekkep olmak ne demek?
  5. Evrak ile belge aynı mı?
  6. Acele evrak nedir?
  7. Muhasebe belge türleri nelerdir?
  8. Sertifika adına ne yazılır?
  9. Kurs ve sertifika nedir?

Belge tanımı nedir?

Belge ne anlama gelmektedir? Bir gerçeğe tanıklık eden yazı, fotoğraf, resim, film vb. vesika, doküman.

Mürekkep ne deme?

a. 1. Yazı yazmak, desen çizmek veya basmak için kullanılan, türlü renklerde sıvı madde: “Delikanlının elinden yere kocaman bir mürekkep şişesi düşüp patladı.” -R. N. Güntekin. 2. sf. Birleşmiş, birleşik.

Sertifika nedir TDK?

Sertifika nedir TDK? a. 1. Öğrenim belgesi. 2. Kişinin bilgi gerektiren herhangi bir konuda niteliğini gösteren belge.

Mürekkep olmak ne demek?

mürekkeb / مركب / مُرَكَّبْ (Rükub. dan) Terkib edilmiş, bir kaç maddeden yapılmış. Yazı yazmaya mahsus boya terkibi. Karışmış, muhtelit. Bitecek yer, münbit.

Evrak ile belge aynı mı?

Belge: Dokümandan farkı, değiştirilmesine izin verilmemesidir. Evrak: Kamu, Özel Kurum ve kuruluşları arasında veya gerçek ve tüzel kişilerle iletişim kurmak için yazılan resmi yazı, belge ve elektronik belgedir.

Acele evrak nedir?

Acele ve günlü yazılar: Normal yazılara göre daha kısa sürede işleme konması gereken yazılardır. Yazıların acele ve günlü olması durumunda, ilgili mevzuata göre tarih bölümünün üstünde bunu belirtir ibare yer almalıdır. Gizli yazılar: Sadece ilgili ya da yetkili kişiler tarafından okunabilen yazılardır.

Muhasebe belge türleri nelerdir?

Muhasebede Kullanılan Belgeler
  • Vergi usul kanunundan kaynaklanan belgeler. a- Fatura. b- Sevk irsaliyesi. c- İrsaliyeli fatura. d- Perakende satış vesikaları ...
  • Türk ticaret kanunundan kaynaklanan belgeler. a- Kambiyo senetleri. I- Çek. II- Bono ( Emre Muharrer Senet ) ...
  • İşletme içi işlemleri kanıtlayıcı belgeler.

Sertifika adına ne yazılır?

Önce tarih, eğitimin süresi ve eğitimi veren kuruluşun ismi ve sertifika kodu şeklinde yazılır. Ama muhtemelen aldığınız eğitimleri sizin gibi alan diğer adaylara karşı, siz bunlara ilave olarak alt başlıkları ilave etmeyi ihmal etmeyin.

Kurs ve sertifika nedir?

Kurumlar tarafından verilen belli başlı eğitimlerin başarı ile tamamlandığını gösterir belgeye sertifika denir. ... Bu amaçla verilen sertifika eğitimleri de 21.yy becerilerini kapsayan ve kursiyerlere fayda sağlayıcı unsurları ihtiva eden eğitimlerdir.