Patlıcanın yararı var mı?

İçindekiler:

  1. Patlıcanın yararı var mı?
  2. Patlıcan sapı ne işe yarar?
  3. Çiğ Patlıcanın Faydaları Nelerdir?
  4. Patlıcanın içinde neler vardır?
  5. Çiğ patlıcan yersek ne olur?

Patlıcanın yararı var mı?

Genel olarak patlıcanın faydaları şöyle sıralanabilir: Bol miktarda lif içermesiyle birlikte hazımsızlık gibi sorunları giderir. Kalp çarpıntısı gibi stres yaratan hastalıklarda insanı sakinleştirir. Vücutta doku sıvılarında biriken ödemi atmada ve aynı zamanda idrarı söktürme de önemli bir besin kaynağıdır.

Patlıcan sapı ne işe yarar?

C vitamini ile cilde parlaklık verir ve solunum yolu hastalıklarına karşı korur. Sahip olduğu doğal nikotin ile sigarayı bırakmak isteyen kişilere kolaylık sağlar. Ispanaktan sonra en zengin demir içeren sebze olan patlıcan sapı yorgunluğun giderilmesini ve demir emiliminin artmasını sağlar. İnsülin direncini dengeler.

Çiğ Patlıcanın Faydaları Nelerdir?

- Sindirimi rahatlatarak dışkılamayı kolaylaştırır. - Bağırsakları yumuşatır ve oluşma ihtimali olan taş ve kumu önler. - A, B1, B2, C vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum ve demir minerallerini bakımından da zengindir. - Kötü kolesterolün düzenlenmesine yardım eder.

Patlıcanın içinde neler vardır?

Patlıcanın vitamin ve mineral içeriği oldukça geniştir. C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, tiamin, niasin, magnezyum, manganez, fosfor, bakır, lif, folik asit, potasyum ve daha pek çok kaynak!

Çiğ patlıcan yersek ne olur?

Patlıcan çiğ olarak veya az pişmiş olarak tüketildiğinde boğazda şişlik meydana gelmesine sebebiyet verebilir. Patlıcan çiğ olarak tüketildiğinde midede kusma ihtiyacının gelişmesine neden olabilir. Patlıcanın içerisinde nikotin olduğunu hepimiz biliyoruz.