Yorgan seçerken nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. Yorgan seçerken nelere dikkat edilmeli?
  2. Yorgan neden yapılır?
  3. Yorgan yapan kişiye ne denir?
  4. Mikrofiber yorgan iyi mi?
  5. Anti alerjik yorgan nasıl olmalı?
  6. Elyaf yorgan kışın sıcak tutar mı?

Yorgan seçerken nelere dikkat edilmeli?

Kişisel zevkinize göre yorganın yumuşak ve hafif olup olmadığına dikkat edin. Yün yorganlar daha sert ve ağırken ipek ve kaz tüyü yorganlar daha yumuşak ve hafiftir. Yorgan seçiminde yorganın ne kadar kalın olduğuna dikkat edebilirsiniz; ancak seçiminizi kesinlikle buna göre yapmayın.

Yorgan neden yapılır?

Yorgan: mitil, mermerşahi, patiska, kumaşın, üstü ipek saten, pamuk kumaştan ve içi Pamuk veya yünden oluşan, tamamı el işçiliği olan, genelde uyurken üstümüze örttüğümüz örtünün adı Yorgan olduğunu anlattı.

Yorgan yapan kişiye ne denir?

Bu işi meslek edinenlerden pamuk havalandıranlara hallaç, yorgan dikenlere yorgancı denir.

Mikrofiber yorgan iyi mi?

Mikrofiber Yorgan, Yatak Kalite Özelliği Güçlü, dayanıklı ve su itici özellikleri ile bilinir. Kırışma ve büzülme olasılığı çok az ve buna karşı dayanıklı üründür. Yumuşak, hafif ve nefes alabilir yapıdadır. Mikrofiber yorganda hava sıcakken serin, soğukken sıcak kalabilirsiniz.

Anti alerjik yorgan nasıl olmalı?

İpeğin yapısında bulunan Sericin proteini mayt oluşumunu engeller. İpek yorgan mayt barındırmaz ve ipek yorgan doğal yapısı antialerjik tek yorgandır. Maytları temizleyerek, silerek, yıkayarak kalıcı olarak yok etmek mümkün değildir. Alerjisi olan kişilerin gerçekten mayt barındırmayan ürünler kullanmaları önerilir.

Elyaf yorgan kışın sıcak tutar mı?

Yün yorgan kışın sıcak tutar, pamuklu yorgan ise yazın serin olur. Bunlara karşılık elyaflı yorgan ise devamlı sıcak tuttuğu için insanı rahatsız eder. Bununla birlikte yün ve pamuğa göre elyaf doğal değildir.