Fiten ilmi nedir?

İçindekiler:

  1. Fiten ilmi nedir?
  2. Kitabul Fiten kimin?
  3. Fitne nedir TDV?
  4. Herc günleri ne demek?
  5. Mestur ravi ne demek?
  6. Fitne çıkarmak ne demek?
  7. Herc ne demektir?
  8. Mestur ne demektir?

Fiten ilmi nedir?

Kıyamet Alametlerinin Sınıflandırılmasına Dair Müslüman toplulukların belalarla sınanması anlamına gelen Fiten, İslami ilimlerin ve özellikle de Hadis ilminin önemle üzerinde durduğu alanlardan birini teşkil etmektedir.

Kitabul Fiten kimin?

bazen bu bölümler ayrı birer kitap haline de getirilmiştir. Fiten edebiyatı içinde pek çok örneğine rastlanabilecek bu eserlerden de Nuaym bin Hammad'ın Kitabu'l-Fiten'idir. bu makale, Muaym bin Hammad'ın ilmi kişiliği, hayatı ve meşhur eseri Kitabu'l-Fiten üzerine bir incelemedir.

Fitne nedir TDV?

Fitne kelimesi, sözlükte "altın ve gümüş gibi değerli madenleri saflığını anlamak için ateşte eritmek" mânasına gelen fetn (fütûn) kökünden türemiştir. ... Kelime Kur'ân-ı Kerîm'de "ateşe atma, ateşle azap etme" anlamında geçmektedir (ez-Zâriyât 51/13).

Herc günleri ne demek?

"Kıyametin kopmasından önce herc günleri vardır ki o günlerde ilim zail olur. Cehalet meydana gelir." Ebu Musa "herc" Habeş dilinde "öldürme" anlamına gelir, dedi. وقال أبو عوانة، عن عاصم، عن أبي وائل، عن الأشعري أنه قال لعبد الله: تعلم الأيام التي ذكر النبي صلى الله عليه وسلم أيام الهرج؟

Mestur ravi ne demek?

Hadis terimi olarak "kendisinden iki veya daha fazla güvenilir râvi rivayette bulunduğu halde hadis rivayetiyle fazla meşgul olmadığı için muhaddislerce tanınmayan veya cerh-ta'dîl yönünden hakkında bir hüküm bulunmayan ya da hakkında ne hüküm verileceği bilinmeyen râvi" demektir.

Fitne çıkarmak ne demek?

Fitne, sözlükte, altın, gümüş gibi madenleri potada, ateşte eriterek, saf hale getirmek anlamına gelir. Fitnenin, ıstılahta ise birçok anlamı varsa da, daha çok bozgunculuk, bölücülük, isyan, ihtilal, fesat çıkarmak gibi anlamlara gelir. ... Dinimizde fitne çıkarmak haramdır.

Herc ne demektir?

Herç” sözlükte, öldürmede şiddet, çokluk ve kargaşa (kaos) anlamına geldiği gibi ahir zamanda çıkacak olan fitne için de kullanılmıştır. Konuyla ilgili Peygamber Efendimizden rivayet edilen hadisler vardır ki üzerinde ciddiyetle düşünülmesi ve ders çıkarılması gerekir.

Mestur ne demektir?

(ﻣﺴﺘﻮﺭ) sıf. (Ar. setr “gizlemek, örtmek”ten mestūr) Örtülü, kapalı, gizli, saklı: Hudâ zâhir-durur mahlûk mestûr / Hilâf anlayıp olma Hak'tan dûr (Aziz Mahmud Hüdâyî).