Çay posası ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Çay posası ne işe yarar?
  2. Çay posası bitkilere iyi gelir mi?
  3. Çay atığından gübre olur mu?
  4. Çay posası göze nasıl uygulanır?
  5. Kuru çay neye iyi gelir?

Çay posası ne işe yarar?

Çayın içecek olarak tüketilmesinin sağlığa birçok faydası bulunurken posasının da ziyan edilmemesi, doğal bakım ürünü olarak kullanılması tavsiye edilmektedir. Çay posası, vücut peelingi olarak kullanıldığında vücuttaki ölü hücreleri temizler ve arındırır. Böylece daha canlı bir görüntü kazanılmış olur.

Çay posası bitkilere iyi gelir mi?

Çay keyfi yapıldıktan sonra mutlaka çaydanlıklarımızda posası kalır . Bu posayı çöpe dökmek yerine herhangi bir kapta biriktirin. Bitkinizi toprağına karıştırın. Bitkinizin toprağını havalandıran çay posası ayrıca bitkinize doğal bir gübre sağlayacaktır.

Çay atığından gübre olur mu?

Çay atığından torfla gübre üretimi Çay atıkları torfla 1:1 oranında karıştırılarak elde edilen ürün özellikle mantar üretiminde gübre olarak kullanılmaktadır.

Çay posası göze nasıl uygulanır?

Gözlere yapılacak pansuman için uzmanlar şu önerilerde bulunuyor: “Çayı demledikten sonra 15 dakika soğumaya bırakın. Ilık olan çay ile en fazla 45 saniye kadar gözlerinizi temizleyin. Bu işlem ile gözleriniz dinlenecek, rahatlayacak ve ağrılardan kurtulacaksınız.

Kuru çay neye iyi gelir?

Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar siyah çayın kalp ve damar sağlığını koruduğunu bunun yanında ayrıca, felç ve kalp krizi riskini azalttığını göstermektedir. Yine siyah çayın antioksidan özelliği nedeniyle kansere karşı koruyucu özelliği de vardır.