Nuhsa ne demek?

İçindekiler:

  1. Nuhsa ne demek?
  2. Nüsha ne demek Osmanlıca?
  3. 3 nüsha sözleşmesi nedir?
  4. Kira kontratı kaç nüsha olmalıdır?
  5. Kira sözleşmesi damga vergisi kaç nüsha?
  6. Damga vergisi hangi hallerde alınır?
  7. Kira sözleşmesi nereye teslim edilir?

Nuhsa ne demek?

NÜSHA – NUSHA Bir yazıdan çıkarılan sûret, yazılı bir şeyin benzeri, eşi, tıpkısı: “Bu eserin nüshaları pek çoktur.” Kat' edip fasl-ı hazân âb-ı revan şîrâzesin / Nüsha-i gülzârın evrâkın perîşân eylemiş (Fuzûlî).

Nüsha ne demek Osmanlıca?

nüsha / نسخه / نُسْخَه (Çoğulu: Nüsah) Yazılı şey. Yazılı bir şeyden çıkarılan suret. Muska, duâlı kâğıt. Gazete ve dergilerde (sayı).

3 nüsha sözleşmesi nedir?

MADDE 3- İşletmede yapılacak mesleki eğitimin esaslarını düzenlemek amacıyla okul/kurum müdürü, işveren veya işveren vekili ile öğrenci reşit ise kendisi, değilse velisi arasında üç nüsha düzenlenerek imzalanan sözleşmenin, birer nüshası okul/kurum müdürlüğünde, işletmede ve öğrenci/velisinde bulunur.

Kira kontratı kaç nüsha olmalıdır?

Ancak kira sözleşmesinin kaç nüsha olarak düzenlenmesi gerektiği ile ilgili kanunen bir sınırlama bulunmamaktadır. Kira sözleşmesi minimum 2 nüsha halinde düzenlenmelidir. Bu iki nüshadan biri kiraya veren kişide, diğeri ise kiracıda bulunmalıdır.

Kira sözleşmesi damga vergisi kaç nüsha?

MADDE sayılı Kanunun 23 üncü maddesiyle 488 sayılı Damga Vergisi Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi, “Bir nüshadan fazla olarak düzenlenen kağıtlardan, maktu vergiye tabi olanların her bir nüshası ayrı ayrı aynı miktarda; nispi vergiye tabi olanların ise sadece bir nüshası damga ...

Damga vergisi hangi hallerde alınır?

En kısa ve net tanımıyla Damga Vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşididir. Açılımına bakmak gerekirse; kişiler ve kurumlar arasındaki anlaşma ve işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olduğunu söyleyebiliriz. ... Yani doğan damga vergisini kişiler öder.

Kira sözleşmesi nereye teslim edilir?

Tarla ve arazilerin kiralanması durumunda imzalanan kira sözleşmelerinde ise, arazi veya tarlanın 100 dekarın üzerinde olması durumunda sözleşmenin noter onaylı olması gerekmektedir. Şayet, mal sahibinin kira geliri belli bir miktarın üzerinde ise vergi dairesine kira beyannamesi vermek zorundadır.