Sperm testi hangi hastanede yapılır?

İçindekiler:

  1. Sperm testi hangi hastanede yapılır?
  2. Sperm testi ilişkiden kaç gün sonra yapılır?
  3. Sperm testi nasil verilmeli?
  4. Cinsel perhiz nedir nasıl yapılır?

Sperm testi hangi hastanede yapılır?

Sperm Testi Hangi Bölümde Yapılır? Sperm testini (Spermiogram) tam donanımlı bir hastanenin Tüp Bebek Merkezi ve Androloji bölümlerinde yaptırabilirsiniz.

Sperm testi ilişkiden kaç gün sonra yapılır?

Erkek hasta sperm testinde kullanılacak sperm örneğini en az 2 gün, en fazla 5 gün uyguladığı cinsel perhizden sonra donanımlı bir merkeze iletmelidir. Sperm testi sonuçları ise 1 gün sonra öğrenilebilir. Sperm testini doktorunuz 3-8 hafta ara ile en az 2 kez isteyebilir.

Sperm testi nasil verilmeli?

Yaklaşık 2 ile 5 gün kadar cinsel perhiz uygulamış olan erkek, sperm testi için bir odaya alınır. Burada bulunan steril kabın içine meninin konmasının ardından kap incelenmesi için hızla laboratuvara gönderilir. Laboratuvara ulaşan sperm örneği, semen analizi için özel cihaz ve tekniklerle incelenir.

Cinsel perhiz nedir nasıl yapılır?

İnfertilite yani kısırlık adı verilen sağlık sorununu tedavi etmek amacıyla uygulanan cinsel perhiz, spermiogram testinden önce cinsel ilişkinin yasaklanma durumudur. Bu geçici bir perhiz olmaktadır. Test sonucuna göre perhiz sonlandırılır. Perhizde olan erkekler, bir süre cinsel ilişki yaşamamalıdır.