Aracımda haciz var nasil Kaldiririm?

İçindekiler:

  1. Aracımda haciz var nasil Kaldiririm?
  2. Haczin kaldırılması talebi nereye yapılır?
  3. Icra müdürü resen haciz kaldırabilir mi?
  4. Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?
  5. Icra müdürü takibi durdurabilir mi?

Aracımda haciz var nasil Kaldiririm?

Borcunuzu kabul ediyorsanız, takibin gerçekleştiği icra dairesine ya da bulunduğunuz yerdeki en yakın icra dairesine giderek; talep edilen miktarı faizi ve vekalet ücreti ile ödediğiniz takdirde araba üzerindeki haciz kalkacaktır.

Haczin kaldırılması talebi nereye yapılır?

Haciz işlemi icra dairesi tarafından yapılmakta olup, haciz kararı tapu siciline müzekkere yazılarak ilgili taşınmaz sayfasına da şerh düşülmektedir. Taşınmaz haczinin usulüne uygun yapılmaması halinde icra mahkemesinde şikâyet yoluyla haczin kaldırılması istenebilir.

Icra müdürü resen haciz kaldırabilir mi?

İcra müdürlüğü belirtilen hükümlere göre hacizlerin düşmüş olması halinde, talep olmadıkça, resen hareket ederek hacizlerin kaldırılması için işlem yapmaz.

Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Hacizli tapu sorgulama; taşınmazın bağlı olduğu Tapu Müdürlüğünden yapılabiliyor. Ayrıca, turkiye.gov.tr adresinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri...

Icra müdürü takibi durdurabilir mi?

İcra mahkemesi borcun ertelendiği iddiasını haklı bulursa, takibi iptal etmez fakat erteler. Borçluya verilen süre boyunca icra takibi durur. Süre sona erince borç hala ödenmemişse takibe devam edilir.